160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Rektör Çomaklı, iftarını öğrencilerle birlikte yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Çomaklı, iftarını öğrencilerle birlikte yaptı
Abone ol
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER VE ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİNİN ARDINDAN RAMAZAN AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASINDA ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞAN REKTÖR PROF. DR. ÖMER ÇOMAKLI, İFTARINI ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YAPTI.

Uluslararası öğrenciler ve öğrenci temsilcilerinin ardından Ramazan ayının üçüncü haftasında Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iftarını öğrencilerle birlikte yaptı.


Merkezi yemekhanede 2 bin 500 öğrenciyle iftar yemeğinde bir araya gelen Rektör Çomaklı’ya üniversite üst yönetimi ile dekanlar eşlik etti. İftar saatinden önce öğrencilerin masalarına giderek sohbet eden ve isteklerini dinleyen Prof. Dr. Çomaklı, ezanın okunmasıyla birlikte orucunu öğrencilerle birlikte açtı.


İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Rektör Çomaklı, Ramazan ayının bereketli iftar sofralarını, Atatürk Üniversitesinin gözbebeği olan öğrencilerle birlikte paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Çomaklı: “Kültür ve medeniyetimizi, yüce değerlerimizi sahiplenerek geleceğe taşıyacak, yaşatacak olan sevgili öğrencilerim” sözleriyle başlayan bir konuşma gerçekleştirdi.


“Üniversitemiz Sizlerden Aldığı Güçle Yükselecek”


Sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak nitelendirilen, yüce kitap Kur’an-ı Kerim’in lütfedildiği Ramazan ayı içinde güzel bir iftar sofrasında öğrencilerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Günümüzde popüler kültürün oluşturduğu simgesel kahramanların, kültürel arka planımızı etkileyerek yozlaştırma boyutuna ittiği muhakkaktır. Geçmişe ve değerlerimize belli belirsiz bir dönüş ihtiyacı içinde olan bizler, tarihte var olan kültürel yaşam biçimlerini, estetik anlayışı, bugüne taşıyan maddî, manevî kültür akışının gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğunu biliyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu bilgiler üzerinden temellendiriyoruz. Sizlerin ruhen de sağlıklı yetişmeniz en temel önceliğimizdir.”


“Bin yıllık bir eğitim geleneğinin devamı olan ve bugün ülkemizin sayılı Araştırma Üniversiteleri arasına giren Atatürk Üniversitesi, kuruluş amaçları gereği başta güzel Erzurum’umuz olmak üzere, bölgemizin, ülkemizin her anlamda kalkınmasına öncü olmuştur. Üniversitemizin, manâ dünyamızın zenginleşmesine ve insanlığa katkıda bulunacak çalışmaları sizlerden alacağı güçle, sizlerin katkıları ile sürdürerek uzak geleceğe taşıyacağına inancım tamdır. Bu vesile ile hepinize afiyet olsun diyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Çomaklı: ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsunÖnceki Haber

Rektör Çomaklı: ‘23 Nisan Ulusal Egemenl...

Erzurum Valisi Memiş: ‘Terörle mücadele kararlılıkla sürüyorSonraki Haber

Erzurum Valisi Memiş: ‘Terörle mücadele...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar