160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Pursaklar Belediyesinden gelecek nesillere miras

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pursaklar Belediyesinden gelecek nesillere miras
Abone ol
Pursaklar Belediyesi, Osman Döneminde Sarayda Yetiştirilen Sultan Tavuğu Başta Olmak üzere 20 Farklı Türdeki 100 Kanatlı Hayvanı Koruma Altına Alarak Gelecek Nesillere Taşıyor.

Pursaklar Belediyesi, Osman döneminde sarayda yetiştirilen Sultan Tavuğu başta olmak üzere 20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvanı koruma altına alarak gelecek nesillere taşıyor.

Pursaklar Belediyesi, Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezinde Osmanlı döneminde sarayda yetiştirilen bir cins olan Sultan Tavuğu başta olmak üzere 20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvanı koruma altına alarak, gelecek nesillere taşıyor.

“20 farklı türdeki kanatlı hayvanımızın gelecek nesillere güvenle taşınabilmesi için gerekli tüm bakımlarını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz”

Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kanatlı hayvan türlerini koruma altına aldıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Osmanlı’nın mirası olan Sultan Tavuğu başta olmak üzere nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kanatlı hayvan türlerini Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezimizde koruma altına aldık. Bu merkezimizde 20 farklı türdeki kanatlı hayvanımızın gelecek nesillere güvenle taşınabilmesi için gerekli tüm bakımlarını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz. Kümes hayvanlarımızın bakımını hekimlerimiz tarafından günlük olarak yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvanın yetiştirilerek çoğaltıldığı Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Belediye ekipleri tarafından geçmiş dönemde Osmanlı Devleti’nde sarayda bakılan bir hayvan türü olan, tırnak uçlarına kadar her yerinde yoğun bir tüy bulunan Sultan Tavuğunun bakımı büyük bir özenle ve titizlikle yapılıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazzede can kaybı 34 bin 151e yükseldiÖnceki Haber

Gazzede can kaybı 34 bin 151e yükseldi

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanında kolon kesildiği bilirkişi raporuyla tespit edildiSonraki Haber

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanında ko...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar