01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4871
EURO34.7092
ALTIN2406.1

Portakal çiçeği şifa dağıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Portakal çiçeği şifa dağıtıyor
Abone ol
Çukurova’nın sarı altını narenciyelerin en gözdelerinden birisi olan portakalın sadece kendisi değil çiçeğinin de sayısız faydaları bulunuyor.

Çukurova’nın sarı altını narenciyelerin en gözdelerinden birisi olan portakalın sadece kendisi değil çiçeğinin de sayısız faydaları bulunuyor. Adına festivaller yapılan portakal çiçeği soğuk algınlığı ve gribe iyi gelirken kilo vermeye de yardımcı olur.

Özellikle kokusuyla adından söz etiren portakal çiçeği şu sıralar Akdeniz Bölgesi kıyı kesimlerinde sıklıkla görülmeye başlandı.

Portakal ağaçlarının çiçek açtığı bu dönemde hem görüntüsü hem de kokusuyla ilgi çeken Portakal çiçekleri ayrıca içindeki faydalı bileşenlerle şifa da dağıtıyor.

Soğuk algınlığından gribe, sindirimi kolaylaştırmasından kansızlığı önlemeye kadar sayısız faydası bulunan portakal çiçeği cilde de güzellik katıyor.

Portakal hem yemiş olarak, hem de çiçeği ile adeta şifa deposu.

Portakal Çiçeği: Turunçgiller Ailesinden Doğal Bir Hazine

Turunçgiller ailesinden gelen Portakal Çiçeği, doğanın bize sunduğu değerli bir ağaç türüdür. Boyu 2 ila 10 metre arasında değişen bu bitki, sert ve düz kenarlı yapraklarıyla dikkat çekiyor. 

 Portakal Çiçeği'nin en bilinen özelliği ise C vitamini bakımından zengin meyvesidir. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen portakal, sağlık için önemli bir kaynaktır. Ülkemizde Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yetişen bu muhteşem ağaç, önceleri Portekiz'den Türkiye'ye getirilmiş olabilir.

Portakal, sadece C vitamini açısından değil, aynı zamanda B vitamini, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi birçok önemli minerali içerir.

Ayrıca lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengindir. Meyvenin altında sarımtırak veya kırmızımsı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur.

Kabuklarından portakal esansı elde edilen bu ağaç türü, eczacılık ve gıda sanayisinde yaygın olarak kullanılır.

Portakal çiçeğinin sayısız faydası bulunuyor

Portakal Çiçeği'nin sağlık faydaları da göz ardı edilemez. Çiçeklerinden elde edilen su, spazm giderici özelliklere sahiptir.

Kabuklarından yapılan şurup ise mide ağrılarını hafifletir ve mide hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca damar sertleşmesini önler, felci engeller ve soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara şifa olur.

Yorgunluğu ve sinir bozukluğunu azaltır, cilde güzellik katar ve kansızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır, karaciğeri çalıştırarak safra atılımını hızlandırır ve ateşi düşürür.

Portakal Çiçeği, diyetlerde kullanılarak kilo vermeye yardımcı olur ve şeker hastalarına da fayda sağlar.

Doğadan gelen bu mucizevi bitki, sağlık ve zindelik için bir kaynak olmaya devam ediyor.

Portakal Çiçeği'nin pek çok yönden faydalarını keşfetmek, doğal ve sağlıklı bir yaşam için önemlidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz Turizm Haftası Mesajı YayınladıÖnceki Haber

Vali Yılmaz Turizm Haftası Mesajı Yayınl...

Yakacık köyünde 4üncü Hüseyin Yıldırım dönemi başladıSonraki Haber

Yakacık köyünde 4üncü Hüseyin Yıldırım d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar