160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, tutuklanan eski İçişleri Bakanı ve yardımcısı için af çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polonya Cumhurbaşkanı Duda, tutuklanan eski İçişleri Bakanı ve yardımcısı için af çıkardı
Abone ol
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Görevi Kötüye Kullanmak Ve Yolsuzluğa Azmettirmek Suçlarından Hüküm Giyerek Hapse Giren Eski Içişleri Bakanı Mariusz Kaminski Ile Yardımcısı Maciej Wasik Için Af çıkardı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, görevi kötüye kullanmak ve yolsuzluğa azmettirmek suçlarından hüküm giyerek hapse giren eski İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ile Yardımcısı Maciej Wasik için af çıkardı.

Polonya’da tutuklanmaları protestolara neden olan eski İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ile Yardımcısı Maciej Wasik için Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, af çıkardı.

Polonya Adalet Bakanı Adam Bodnar, söz konusu kişilerin affedilmesi için hukuki bileşenlerin bulunmadığını bildirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Duda, anayasanın kendisine verdiği af yetkisini kullanarak Kaminski ve Wasik’in 2016 yılında kesinleşmemiş hapis cezalarını affetti.

Kaminski ve Wasik’in önümüzdeki saatlerde bulundukları cezaevlerinden salıverilmeleri bekleniyor.

Duda daha önce de cezalarını affetmişti

Polonya’da 2007-2010 yılları arasında Yolsuzlukla Mücadele Dairesi Başkanlığı (CBA) yaptığı sırada Kaminski ve yardımcısı Wasik hakkında "görevi kötüye kullandıkları" ve "yolsuzluğa azmettirdikleri" suçlamasıyla Varşova Yerel Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Mahkeme 2015’te Kaminski ve Wasik’i suçlu bularak 3’er yıl hapis cezasına mahkum etmişti. Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise af yetkisini kullanarak, 2016’da Kaminski ve Wasik’in hapis cezalarını affettiğini açıklamıştı.

Varşova Savcılığı ise Kaminski ve Wasik’in hapis cezaları üst mahkemece kesinleşmeden Cumhurbaşkanı tarafından affedilemeyeceği gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu.

Polonya Yüksek Mahkemesi ise geçtiğimiz sene haziran ayında Cumhurbaşkanı’nın af yetkisinin bu durumda geçerli olamayacağına hükmederek dosyayı Varşova Bölge Mahkemesi’ne göndermişti.

Varşova Bölge Mahkemesi, 20 Aralık 2023 tarihinde Kaminski ve Wasik’i söz konusu suçlardan 2’şer yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaminski açlık grevine başlamıştı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 9 Ocak’ta düzenlenen bir törene katılan Kaminski ve Wasik akşama kadar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan çıkmayınca Varşova polisi yerel saatle 19.00 sularında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na baskın düzenleyerek tutuklamıştı.

Cezaevine gönderilen Kaminski, siyasi mahkum olarak “açlık grevine” başladığını duyurmuştu.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde silahlı kavgada kadını kalkan olarak kullanmışlardı, tutuklandılarÖnceki Haber

İzmirde silahlı kavgada kadını kalkan ol...

Otomobille kaza yapan sürücünün silahla yaralandığı ortaya çıktıSonraki Haber

Otomobille kaza yapan sürücünün silahla...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar