23 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Patnos barajında su seviyesi yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patnos barajında su seviyesi yükseldi
Abone ol
Patnos Barajında Su Seviyesi Yükseldi

Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan yağışlar, barajın su seviyesini yüzde 60 oranında artırdı. Kar sularının erimesiyle birlikte debi yükselirken baraj yer yer coşkun akmaya başladı.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunan Patnos Barajı’nda son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve yağmur, su seviyesinde yüzde 60 oranında artışa neden oldu.

Özellikle son günlerde etkisini artıran yağışlarla birlikte barajın debisi yükselirken, bazı bölgelerde suyun coşkun şekilde aktığı gözlemlendi. Kar sularının erimesi ve yağmurun etkisiyle barajdaki doluluk oranının arttığı ifade edildi.

Barajın su seviyesine ilişkin değerlendirmede bulunan Menekşe Sevinç, geçen yıl yaşanan su azalmasının tarımsal sulamadan kaynaklandığını hatırlatarak, bu yıl ise yağışların etkisiyle su seviyesinde dikkat çekici bir artış gözlemlendiğini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Serdengeçti, Şehit Polisin Ailesini Ziyaret Etti , Önceki Haber

Vali Serdengeçti, Şehit Polisin Ailesini...

Vanda Deneyap e-sınav heyecanı Sonraki Haber

Vanda Deneyap e-sınav heyecanı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar