160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Paşinyan: “Ermenistan'ın Rusya'ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paşinyan: “Ermenistan'ın Rusya'ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı”
Abone ol
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “ermenistan’ın Rusya’ya Güvenlik Açısından Bağlı Olması Stratejik Bir Hataydı” Dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Ermenistan’ın Rusya’ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin İkinci Karabağ Savaşı’ndaki yenilgisine dair açıklamalarda bulundu.

Rusya’yı Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ı Azerbaycan’a karşı koruyamamakla suçlayan Paşinyan, “Ermenistan’ın güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dahil olmak üzere yüzde 99 oranında Rusya’ya bağlıydı.

Ancak bugün Rusya’nın Ukrayna’daki savaş için silaha ve mühimmata ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

Bu durumda Rusya’nın istese de Ermenistan’ın güvenlik ihtiyacını karşılayamaması anlaşılır bir şey.

Bu örnek bize Ermenistan’ın Rusya’ya güvenlik açısından bağlı olmasının stratejik bir hata olduğunu göstermelidir” dedi.

Ermenistan’ın güvenlik hazırlıklarını çeşitlendirmeye çalıştığını söyleyen Paşinyan, Avrupa Birliği ve ABD ile olan bağlarına ve bölgedeki diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma çabalarına ilişkin gönderme yaptı.

Erivan ile Bakü arasındaki gerilimlere arabuluculuk yapan Moskova’dan Paşinyan’ın açıklamalarına yönelik henüz bir cevap gelmedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
600 yıllık Kara Yusuf Bey Kümbeti onarılmayı bekliyor Önceki Haber

600 yıllık Kara Yusuf Bey Kümbeti onarıl...

Tekkeköyde ekipler sel afeti için sahada Sonraki Haber

Tekkeköyde ekipler sel afeti için sahada

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar