160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Palandöken beyazlara büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Palandöken beyazlara büründü
Abone ol
Alandöken Dağı’nın Zirvesi Ile Birlikte Artık Etekleri De Mayıs Ayında Yağan Karla Beyaza Bürünmeye Başladı.

Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında yağan karla beyaza bürünmeye başladı. Doğu Anadolu Gözlemevi’nde ise termometreler eksi altıyı gösterdi.

Erzurum’da son bir haftadır etkili olan yağışlar yüksek kesimlerde kar olarak kendini gösteriyor. Sıcaklıkların da düşmesi sonucu sağanak yağışla birlikte kent merkezinde dolu, yüksek kesimlerde ise kar yağışı gözleniyor. Erzurumlu vatandaşlar güne yine beyaza bürünmüş Palandöken manzarası ile uyandı. Kar yağışının zirveden şehir merkezine doğru yaklaştığı görüldü. Bu arada Palandöken Dağı silsilesinin devamında bulunan Konaklı Bölgesi’nde 3170 rakımda bulunan Doğu Anadolu Gözlemevi’nde gece sıcaklık -6 seviyelerine kadar indi. Yerleşim alanlarında da sıcaklıklarda gözle görünür düşüş hissediliyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Erzurum ve çevresinde önümüzdeki günler yağışlar bölgeyi terk edecek, sıcaklıklar artacak. Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Leylek yuvasında yangın çıktı Önceki Haber

Leylek yuvasında yangın çıktı

Erzurumda ‘TRT Sanatçıları Şehir Konserleri programına yoğun ilgi Sonraki Haber

Erzurumda ‘TRT Sanatçıları Şehir Konserl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar