01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4583
EURO34.6405
ALTIN2393.1

Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterleriyle Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterleriyle Bir Araya Geldi
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin İlkbahar Oturumunda önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin İlkbahar Oturumunda önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Theodoros Roussopoulos, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric,

Eski Yunanistan Başbakanı ve Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Üyesi Alexis Tsipras ile Strasbourg'da bir araya geldi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin İlkbahar Oturumunda konuşan Özel, Avrupalı demokratlar olarak krizleri aşabilecek güçlü bir iradeye sahip olduklarını vurgulayarak,

daha demokratik, müreffeh ve güvenli bir Avrupa için dayanışma çağrısında bulundu.

Fransa'da gerçekleşen oturumda konuşan Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde sosyalistler,

demokratlar ve yeşiller grubunda yer almanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin bu çatı altında 18 üye ile temsil edildiğini belirten Özel, partisinin Avrupa Konseyi'ne ve İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesine bağlı kaldığını vurguladı.

“Ülkemiz bu çatı altında 18 üye ile temsil edilmektedir” diyen Özel, “Partimizin Avrupa Konseyi’ne ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne bakışı,

bu konseyin ilk toplantısında kabul edilen, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinden sapmamıştır.

Ülkemizin kurucu partisi olarak demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için mücadele etmeyi sürdürüyoruz.

Avrupa Konseyi’nin temel amacı olan insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin korunması gelişmelerini ilke edinmiş olan bir partiyiz.

Kasım ayında CHP Genel Başkanı olarak seçildiğimde partimizin Avrupa ve dünyadaki kardeş partilerle, yoldaşlarımızla daha sıkı ilişkiler ve dayanışma içinde olması gerektiğinin altını çizmiştik.

Yerel seçimler nedeniyle zamanımız dar da olsa Almanya’da SPD kongresine, Madrid’de Sosyalist Enternasyonal zirvesine,

Bükreş’te Avrupa Sosyalist Partisi liderler zirvesine katıldım. Partimizde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde görev yapmış çok değerli yöneticilerimiz,

milletvekillerimiz, Avrupa kurumlarını çok iyi bilen isimler var. Bundan sonra da bu temaslarımızı sıklaştırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Ekici turizmcilerle bir araya geldiÖnceki Haber

Vali Ekici turizmcilerle bir araya geldi

Arnavutköyde iki otomobilin çarpıştığı kaza kameradaSonraki Haber

Arnavutköyde iki otomobilin çarpıştığı k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar