29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.381
EURO34.7931
ALTIN2429.6

Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül: “Borcu Olmayan Tek Belediyeyiz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül: “Borcu Olmayan Tek Belediyeyiz!”
Abone ol
Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Ovacık Belediyesi'nin kısıtlı bütçesine rağmen Türkiye'de borcu olmayan tek belediye olduğunu söyledi.

Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Ovacık Belediyesi'nin kısıtlı bütçesine rağmen Türkiye'de borcu olmayan tek belediye olduğunu söyledi.

Belediye meclis toplantılarını sokakta yaptıklarını anlatan Başkan Sarıgül, halka doğrudan yönetime ortak etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Halktan kaçmadıklarını vurgulayan Sarıgül, meclis toplantılarını hava muhalefetinin olmadığı dönemlerde sokakta yaparak, tüm halkı meclise dahil etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ovacık Belediyesi'nin merkezi bütçeden ekstra bir bütçe almadığını ve temel projeleri dahi hayata geçirmekte zorlandıklarını belirten Başkan Sarıgül, her tarafı su olan ilçede yaşadıkları içme suyu sorununa da değindi.

Projelerinin hazır olduğunu fakat bir imzadan geçemediğini dile getiren Sarıgül, "Tamamen tükenmiş bir iktidar var. Diğer belediyeler açısından da bunu yapamıyorlar.

Tükenmiş bir sistem var. İstediğimiz sonuçları alamıyoruz. Ama buna rağmen bu dönem yaptığımız atıksu arıtma tesisinin borcu hariç Türkiye'de borcu olmayan tek belediyeyiz" dedi.

Belediyede çalışan sayısını yüzde 50 artırırken, kadın çalışan sayısını da yüzde 200 artırdıklarını ifade eden Başkan Sarıgül, okuryazar sayısını da yukarılara taşıdıklarını söyledi.

Bütçe kısıtlamasından dolayı yeterli personeli olmasa da kıt kanaat istihdam yaratmaya çalıştıklarını vurguladı.

Ülkeyi yönetenlerin ülkenin gerisinde kaldığını kaydeden Başkan Sarıgül, Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara işaret etti.

Yerel seçimleri de değerlendiren Sarıgül, iktidarın hem ekonomik olanakları hem de kolluk kuvvetlerini muhalefetin başında 'kılıç' gibi tutacağını ve sandıklara sahip çıkılmazsa üst düzeyde müdahaleler yapılacağını belirtti.

Sonuçların geçen seçimlerden farklı olacağını düşünmediğini ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı yerleri koruyacağını, biraz da üzerine koyacağını söyledi.

Ovacık'ın eski belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy'den aday olmasını da değerlendiren Sarıgül, Maçoğlu'na yolunun açık olduğunu fakat yer ve zaman olarak doğru bulmadığını ifade etti.

Maçoğlu'nun iddialarına değinen Sarıgül, "Yaşayanların yüzde 80'ini burjuva olarak kabul edip karşı tarafa koymak, sonra da burjuvadan oy istemek biraz çelişki.

Burjuvayı üretimin içine nasıl dahil edeceğiz? Ya da siz orada bir rant belediyeciliğinin varlığından emin misiniz?

Hiçbir yerde rant yoktu da Kadıköy'de mi vardı da hesap mı soruyoruz? Çelişkileri çoğaltabiliriz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Naz Arıcı, Masterlar Kış Oyunlarında dünya şampiyonluğuna uzandıÖnceki Haber

Naz Arıcı, Masterlar Kış Oyunlarında dün...

ÇAYKURda mevsimlik işçilerden ayı benzetmesiSonraki Haber

ÇAYKURda mevsimlik işçilerden ayı benzet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar