19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4

Otomobil Römork Nedir ? Otomobil Römork Fiyatları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomobil Römork Nedir ? Otomobil Römork Fiyatları
Abone ol
Römork en basit ifadeyle  motorlu araçların arkasına takılan ve yük taşımaya yarayan tekerlekli vasıta olarak ifade edilebilir. Motorsuz bir vasıta olan römork farklı kullanım alanlarında karşınıza çıkabilir. 

Römork en basit ifadeyle  motorlu araçların arkasına takılan ve yük taşımaya yarayan tekerlekli vasıta olarak ifade edilebilir. Motorsuz bir vasıta olan römork farklı kullanım alanlarında karşınıza çıkabilir. 

Özellikle çekici araçların arkasındaki çeki demirine takılarak  tam ve yarı römork şeklinde kullanılabilir. Genel anlamda römorklar tam ve yarı olmak üzere iki şekilde kullanıma sunulur. Ön aksa sahip olan tam römorklar temelde çekici araca yük bindirmez. Çoğunlukla  tır, kamyon ve traktör gibi ağır vasıtalara eklenerek ticari faaliyetlerde ve taşıma işlemlerinde kullanılır.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan römorklar çoğunlukla seyahat ve kamp aktivitesi için tercih edilen araçlarda bulunur. Birçok avantajı beraberinde getiren römork sistemi özellikle kamp faaliyetleri için yeterli alana kolayca ulaşmayı sağlar. İç araç hacminin yetersiz kaldığı taşıma  durumlarında römork sayesinde ek bir alan elde edilebilir. Otomobil römork olarak adlandırılan seçenek taşıt römorku olarak geçer. Bu seçenek sayesinde otomobile fazla gelen yük römorka aktarılmış olur.

Römork Çeşitleri Nelerdir?

Römorklar genelde kullanım amaçlarına ve ağırlıklarına göre  sınıflandırılır.  Özellikle kullanım amacı römork çeşitleri arasındaki farklılığı anlamak açısından önemlidir. Kullanım amaçlarına ve teknik özelliklerine göre sınıflandırılan römork çeşitlerini şöyle sıralanabilir.

Bisiklet römorku: Tek veya iki tekerlekli olabilen bisiklet römorku temelde  birkaç metreküplük bir alan sunar.

Yapı römorku: Genellikle inşaat projeleri sırasında yapı römorku kullanılır. Bunun yanı sıra geçici ofis, yemek tesisi veya depolama alanı olarak kullanılan mobil yapılar da vardır.

Seyahat römorku: Karavan olarak bilinen römork aslında seyahat adıyla anılır. Popüler bir hal alan seyahat römorkları otomobiller tarafından sıklıkla tercih edilir.      

Motosiklet römorku: Tek veya iki tekerlekli şekilde motosikletlerin boyutuna göre tasarlanır. Motosiklet römorkları özellikle kırsallarda ve  hafif yük taşınma işlemlerinde kullanılır. 

Tekne römorku: Basit bir şase düzeneğine sahip olan tekne römorku basit bir ifadeyle teknelerin karayolu ile taşınmasına imkan tanır.

Traktör römorku: Tarımsal faaliyetlerde hububat ve çeşitli mahsullerin taşınması için traktör römorku kullanılır.  Bu seçenek genelde yarı römork biçimide tasarlanır.

Traktör römorku ve daha fazla aracı bir arada satın almak için https://www.truck1.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar