27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

OŞYAD’lı Ozanlar, TRT Türkü’de…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’lı Ozanlar, TRT Türkü’de…
Abone ol
TRT Çukurova Radyosu’nun program yapımcılarından Mert Şahin, Osmaniye’nin halk ozanları ile söyleşi yaparak eserlerini kayıt altına aldı.

TRT Çukurova Radyosu’nun program yapımcılarından Mert Şahin, Osmaniye’nin halk ozanları ile söyleşi yaparak eserlerini kayıt altına aldı.

TRT Türkü’de her hafta Perşembe günleri, saat:10.00 haber bülteni sonrasında yayınlanan “Çukurova’dan sesler” programı kayıtları Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi ozanlara yönelik gerçekleştirildi.

OŞYAD’ı ziyaret eden “Çukurova’dan sesler program yapımcısı Mert Şahin ile Programın teknik sorumlusu Hamdi Alıcı,  Osmaniye ve yöresi türkülerini yayınlamak üzere “TRT Türkü” için kayıt altına aldılar.

Osmaniye’de gerçekleşen, “Çukurova’dan Sesler” programına, OŞYAD Yönetim Kurulu üyelerinden Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ile dernek üyelerinden Aşık Salih Kambur  katılım gösterdi.

Programa katılan ozanlar, yaşam öyküleri ile birlikte bağlamaları ile dile getirdikleri türkülerinin öykülerini de anlatarak TRT’nin “Çukurova’dan Sesler” programına katkıda bulundular.

Osmaniye yöresi ile kendi eserlerini bağlamaları ile seslendiren OŞYAD’lı ozanların programı; Her hafta Perşembe günleri TRT Türkü’de, ayrı ayrı olarak yayınlanacak.

OŞYAD, KENTİN TÜRKÜLERİNİ TANITIYOR

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, TRT Türkü programı ile ilgili Osmaniye’de kayıtlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği olarak, kentimizin kültür ve sanatsal anlamda tanıtılması için başlattığımız çalışmaları sürdürmekteyiz.

TRT’nin Radyo kanallarından ve en çok dinlenen TRT Türkü için hazırlanıp yayınlanacak olan “Çukurova’dan Sesler”de katkıda bulunduk.

Değerli arkadaşım ve program yapımcısı Mert Şahin ile teknik kayıt görevlisi Hamdi Alıcı Osmaniye’ye gelerek ozanlarımızla söyleşiler yaptı, onların eserlerini bağlamaları ile dile getirmelerine olanak sağladı.

Mahmut Eynallı, İbrahim Karagülle ve Aşık Salih Kanbur’un kentimiz adına tanıtımları ile birlikte, kendi seslerinden türküleri kayıt altına alınırken, önümüzdeki haftalar içerisinde TRT Türkü programlarında yayınlanacak olması bizleri gururlandırmaktadır.

Osmaniye’mizin Ozanlarının eserlerini seslendirmesinde ve yapılan söyleşi programında TRT Türkü programı yayınlanmasına sütüdyonun kullanılmasına katkıda bulunan Radyo 80 Yönetim kurulu Başkanı Şükrü Tozluklu’ya da teşekkür ediyoruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar