29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Osmaniye’ye gelin gelen Fransız Linda’nın etsiz çiğköfte, geçim kaynağı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’ye gelin gelen Fransız Linda’nın etsiz çiğköfte, geçim kaynağı oldu
Abone ol
Osmaniye’ye gelin gelen Fransız vatandaşı Aurelie Sophie Brier Gökoğlu (39), açtığı işyerinde etsiz çiğköfte satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.

Osmaniye’ye gelin gelen Fransız vatandaşı Aurelie Sophie Brier Gökoğlu (39), açtığı işyerinde etsiz çiğköfte satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.

Kent merkezindeki Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan işyerinde yaklaşık bir yıldır eşi ile birlikte çiğköfte satışı yaptıklarını aktaran iki çocuk annesi Aurelie Sophie Brier, Türkiye’yi, Osmaniye’yi ve işini çok sevdiğini söyledi. İşçi almayı düşünmediklerini söyleyen Brier, sipariş telefonlarına bakıp, müşterilerine hizmet etmekten mutlu olduğunu kaydetti.



Tezgahta çalışanın kişinin Fransız olduğunu gören misafirlerin biraz garipsediğini ve şaşırdığını belirten Aurelie Sophie Brier, “Benim adım kısaca Lili, Fransada doğdum büyüdüm.

 Annem babam Fransız ve Fransız vatandaşıyım. Şu anda Osmaniye’de yaşıyorum ve açtığımız işyerinde çiğköfte satışı yapmaktayız. Türkiye’de 13 yıldır bulunmaktayım ve bir yıldır da bu işle uğraşmaktayız.



Daha önce eşim turizm bölgesinde bulunduğu süre içerisinde bu işte de çalışmıştı ve bu işi biliyordu. O yüzden Osmaniye’ye yerleşince kendimiz bu iş üzerine dükkân açalım istedik ve açtık. Eleman almak istemiyoruz. Çünkü ben bu işi öğrendim ve bir yıldan bu yanda çiğköfte yapıp satıyoruz, eşime yardım ediyorum. İşimi çok seviyorum, severek yapıyorum” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki bir otelde çalışırken 2008 yılında Aurelie Sophie Brier ile tanıştıklarını 2011 yılında da evlendiklerini söyleyen Selçuk Gökoğlu (39) çiğköfte işinde daha önce çalıştığını belirterek, “Uzun yıllar sonra Osmaniye’ye dönünce bu iş üzerine işyeri açmaya karar verdik. Eşim de bu işi öğrendi, çok güzel devam etmekte. Mutluyuz, Osmaniye’de yaşıyoruz. Zaten vatanımız burası, Türkiye’yi de çok seviyoruz.” Dedi.

Eşinin Osmaniye’ye geldiğinde kültür farklılığından dolayı biraz zorluk çektiğini ifade eden Gökoğlu, “Ama çok çabuk adapte oldu.



Şuanda Osmaniye’de hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Gelen misafirlerimiz bir Fransız’ın çiğköfteci dükkânında durmasını ve bu kente yaşamasını çok garipsiyorlar. Ama biz bu işi eşimle birlikte severek yapıyoruz, alıştık ve buradayız.” Diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar