30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.3863
EURO34.69
ALTIN2408.7

Osmaniyeliler “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeliler “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde buluştu
Abone ol
Ülkemizin 81 ilinde aynı anda gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Osmaniye'de büyük katılım oldu.
Ülkemizin 81 ilinde aynı anda gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Osmaniye'de büyük katılım oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Mitinge Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz,  Adli Yargı Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor, CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Mehmet Karacatilki'nin annesi Nuriye ve babası Hamza Karacatilki ve ellerinde Türk bayrakları ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Cumhuriyet Meydanı birlik ve beraberliğin sergilendiği büyük bir coşkuya sahne oldu.

Mitingin ilk konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu yaptı. Sözlerinin başında vatandaşları selamlayan Fahri Kuyulu "15 Temmuz akşamında,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye duruşlarından dolayı; Osmaniye'de herhangi bir huzursuzluk çıkmaması noktasında başta Sayın Valimiz, Komutanlarımız, Cumhuriyet Başsavcımız, İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere devletimizin buradaki temsilcilerine; 15 Temmuz'da Gazi Meclisimizde, ölüm pahasına, nöbet tutan değerli milletvekillerimize Osmaniye'm adına şükranlarımı sunuyorum. Osmaniye'ye yakışan yapılmıştır, Türkiye'ye yakışan yapılmıştır. Vatan hainlerinin 16 Temmuz sabahı zafer çığlıkları atması önlenmiştir. 15 Temmuz'da milletimizin sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu inşallah bundan sonra büyük Türkiye'nin müjdecisi olacaktır" diye konuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye il Başkanı yerine konuşan il eski Başkan Kemal Tabak ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını ve bu girişimde bulunanların hak ettikleri cezayı almalarını beklediklerini belirterek, "15 Temmuz darbecileri Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalama aymazlığını göstermişlerdir. Bunları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bundan 101 yıl önce ecdadımız işgalci ve emperyalist güçlere karşı nasıl Çanakkale'de nasıl destan yazdıysa bugün de bütün Türkiye darbelere karşı aynı destanı yazmıştır. Darbecilere asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor ise 23 gündür devam eden demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, "15 Temmuzda yaşanan hain kalkışma tarihimizde kara bir leke olarak yerini almıştır. Ancak çok iyi bilinmelidir ki 16 Temmuz sabahı da bu aziz milletin aydınlık geleceğinin en büyük teminatı olmuştur. Bu hain darbeye kalkışanlar her şeyi hesap ettiler ama tam 23 gündür meydanlarda sabahlayan milletimizi hesap edemediler. Aziz Osmaniyeliler hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz hain kalkışma gecesinde Sayın Valimiz, Sayın Garnizon Komutanımız, Sayın Cumhuriyet Başsavcımız, Sayın İl Jandarma Komutanımız, Sayın İl Emniyet Müdürümüz hep birlikte hareket ederek, ilimizde herhangi bir hadise çıkmamasına vesile olmuşlardır. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise üst akıl olarak dünyayı yönetmeye çalışan birilerinin Türk milletini sınamak istediğini belirterek, "Bu üst akıl, bizim Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, Kuvva-i Milliye ruhunu unutup unutmadığımızı denemek istediler. Ama necip Türk milleti 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Kuvva-i Milliye ruhunu unutmadığını, her şart ve şekil altında, siyasi görüşleri ne olursa olsun, her zaman için bu vatanın varlığı, birliği, beraberliği, bütünlüğü ve ebet müddet yaşaması adına hep birlikte, omuz omuza bu mücadeleyi verebileceklerini gösterdi. Bunun en güzel örneği Yenikapı'da ve Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen mitinglerdir. Bu mitinglerde sergilenen birlik ve beraberlik mesajı dünyaya verilen en güzel mesajdır" diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise, "15 Temmuz ihanetinin üzerinden 3 hafta geçti. Sonucunda demokrasi kazandı, millet kazandı, Türkiye kazandı. Bugün İstanbul'da Yenikapı'da yeni Türkiye'nin ayak seslerini duyuyoruz. Nasıl ki Alparslan 1071'de Anadolu'ya girmiş ve bu toprağı aziz kılıp vatan yapmışsa, bugün de devlet, millet, muhalefet ve hükümet el ele vererek, geleceğin Türkiye'sinin inşallah temelleri atılıyor. Türkiye üzerinde bir takım emelleri olanlar  bir şeyi hesap edemediler, bu millet tanka, topa, tüfeğe, uçağa göğsünü siper edecek kadar göğsünde iman taşıyor. "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" diyor. Bunun için mübarektir bu topraklar. Bu aziz millet hiçbir zaman esarete boyun eğmedi. 15 Temmuz gecesi Türkiye tek yürek, yek vücut oldu ve Türk halkı 81 vilayette hep beraber Fetö terör örgütüne geçit vermedi. Allah hepinizden razı olsun. Başta göstermiş olduğu feraset ve dirayet için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, tüm siyasi partilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise yaptığı konuşmada, "Bugün milli irademize ve şehitlerimize sahip çıkma adına devlet ve millet olarak bir aradayız. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya bir mesaj veriyoruz. Bu milleti birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece yenemeyeceğini düşünen emperyalist güçler aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Ama bu milletin damarına dokunmaya görün hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın milli iradesine sahip çıkma adına sabahlara kadar meydanları doldurur, uykusuz kalır, aç kalır, susuz kalır bağımsızlığına sahip çıkar. Şehitlerimizin kanları ile sulanarak bize miras bırakılan bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere sağ salim teslim adına bir aradayız. Bunu da bütün dünyaya gösterdik. Bu necip milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise "Valiliğini yapmaktan onur duyduğum Cebelibereket'in yiğit evlatlarına selam olsun" diye başladığı konuşmasının devamında, "Milletlerin tarihlerinde kırılma anları vardır.
Bunlar milletlerin kaderini belirler. Tarih, 15 Temmuz akşamını bu milletin tarihinde bir kara leke, paralel devlet örgütlenmesinin bir alçaklığı olarak kaydedecektir. Tarih aynı zamanda bu alçaklığa karşı bu asil milletin duruşunu da kaydedecektir. Bir yandan ihanetle sarsıldık, bir yandan da bu şanlı milletin duruşuyla gururlandık. Kaderin bize vatan kıldığı bu coğrafyada tutunmanın bedelinin fazla olduğunu biliyorduk. Ayrıca bir takım küresel güçler tarafından bu mübarek topraklarda bulunmamızın hazmedilmesinin zor olduğunu da biliyorduk. Ancak bu hainlerin içimizde yer almasına çok içlendik. Yaşanan ihaneti unutmayacağız. Bu milletin asil duruşunu da unutmayacağız. Bir yandan bu ihanet şebekelerini temizlerken bu atmosferin bizim gündemimizi esir almasına da müsaade etmeyeceğiz. Bu coğrafyada tutunmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu nedenle çok çalışacağız, çok üreteceğiz, diri olacağız, iri olacağız. Şerden hayır doğdu, Türkiye tek vücut oldu. Millet devlet kaynaşmasını bu meydanlarda gördük. Allah huzurumuzu, dirliğimizi, birliğimizi daim etsin. 15 Temmuz akşamı alçakça şehit edilen şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şifalar diliyorum" dedi. Vali Al, sözlerinin sonunda 23 gündür
Cumhuriyet Meydanındaki nöbette emeği geçenlere, meydanları boş bırakmayan vatandaşlara ve basın mensuplarına  teşekkür etti.

Büyük bir coşkuya sahne olan Cumhuriyet Meydanında bir kez daha kürsüye çıkan Belediye Başkanı Kadir Kara ise "Karaçay'da Valiliğimiz tarafından yaptırılan Karaçay Rekreasyon Alanında Belediyemiz tarafından yaptırılan köprünün adının  Sayın Valimiz ve sizlerin uygun görmesi halinde "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak belirlemek istiyoruz" dedi. Vatandaşların coşkulu alkışları arasında köprünün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirlendi.

Son bölümde Cumhuriyet Meydanına kurulan ekranda Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" izlendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar