160x600
26 Haziran, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Köylüler 1 Yıldır Su Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Köylüler 1 Yıldır Su Bekliyor
Abone ol
Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Sarayova Köyü'nde (Kişnaz) deprem sonrası başlayan içme suyu sorunu, aradan geçen zamana rağmen çözüme kavuşmadı.

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Sarayova Köyü'nde (Kişnaz) deprem sonrası başlayan içme suyu sorunu, aradan geçen zamana rağmen çözüme kavuşmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İl Özel İdaresi’nin desteğiyle 230 metre derinliğinde sondaj çalışması yapılarak suya ulaşıldı.

Ancak, dalgıç pompa ve güneş panellerinin temin edilmemesi nedeniyle köylüler bir yıldır suya erişimde büyük sıkıntı yaşıyor.

Yayla Sezonu Sorunu Derinleştiriyor

Sarayova Köyü’nde yaşanan içme suyu sorunu, özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla daha da büyüyor.

Yaylaya gelen vatandaşların da köydeki nüfusu artırmasıyla su ihtiyacı kritik seviyeye ulaşıyor.

Köylüler, uzun süredir bekledikleri pompa ve güneş paneli desteğinin sağlanmaması nedeniyle hem içme suyu hem de tarımsal sulama konusunda zor durumda kaldıklarını belirtiyor.

Köylüler, yaşanan su sıkıntısı nedeniyle 50 yılı aşkın süredir var olan ağaçların kuruduğunu ifade ediyor.

Tarımsal üretimin de olumsuz etkilendiğini vurgulayan bölge sakinleri, yetkililerden bir an önce harekete geçmelerini talep ediyor.

Yetkililere Çağrı: Acil Çözüm Bekleniyor

Sarayova Köyü sakinleri, sorunun çözülmesi için Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hasanbeyli Kaymakamı, belediye başkanı ve diğer yetkililere çağrıda bulundu.

Özellikle içme suyu ihtiyacının giderilmesi için beklenen pompa ve güneş panellerinin bir an önce tedarik edilmesi gerektiğini belirten köylüler, ilgili kurumların konuyla ilgilenmesini istiyor.

Yıllardır doğal kaynaklarını değerlendiren ve tarımla geçimini sağlayan köylüler, susuzluk nedeniyle hem günlük yaşamlarının hem de ekonomik faaliyetlerinin olumsuz etkilendiğini dile getiriyor.

Bu nedenle, devlet kurumlarından ve yerel yöneticilerden soruna hızlı bir çözüm beklediklerini ifade ediyorlar.

Sarayova Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında yaylaya gelen nüfusun artmasıyla su krizinin daha da derinleşeceğini vurgulayarak, bir an önce çözüm sağlanmazsa köyde yaşam koşullarının daha da zorlaşacağını belirtiyor.

Yetkililerin acil müdahale etmesi gerektiğini ifade eden bölge halkı, yaşanan bu sorunun çözüme kavuşturulması için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
İki gündür aç susuz direkte mahsur kalan kedi kurtarıldıÖnceki Haber

İki gündür aç susuz direkte mahsur kalan...

Başkan Bozbey, Şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanındayızSonraki Haber

Başkan Bozbey, Şehit ailelerinin ve gazi...

Haber Yorum Üstü

Haber Yorumları

  • AŞK17-03-2025 10:42

    Bunca zamandır neden yapılmamış neyi bekliyorsunuz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar