27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Osmaniye'de Kız Öğrenci Yurdu Enerji Verimli Hale Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Kız Öğrenci Yurdu Enerji Verimli Hale Geliyor
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında enerji verimliliği çalışmaları yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında enerji verimliliği çalışmaları yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Yılmaz'ın inceleme ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi ve Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürü Melahat Çelik de yer aldı.

Dünya Bankası tarafından fonlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) desteği ile uygulanan KABEV projesi ile enerji giderlerinin azaltılması yoluyla cari açığın azaltılması, enerji tüketimlerinin ve sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve enerji verimliliği konusunda toplumda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Ziyaret sırasında TİMA Müşavir Firması Proje Müdürü Burhan Bilgehan, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a bilgi verdi.

2 binanın ve İdare Binasının enerji verimliliği çalışmalarının tamamlandığını, son binada çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bilgehan, 10 Mayıs itibariyle çalışmaların tamamlanmış olacağını söyledi.

Bilgehan, yapılan çalışmalarda kazan dairesinin değiştiğini, çatılara güneş paneli konulduğunu ve %60 tasarruf sağlanacağını belirtti.

Kız Yurdunda ayrıca tüm pencerelerin ısıcamlı pencerelerle değiştirildiğini, dış cephede mantolama yapıldığını, idari bina üzerine sıcak su için mekanik solar sistem kurulduğunu ve içme suyu için depo konulduğunu da ifade etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Valilik Kompleksi içindeki otopark ve Valilik çatısı üzerinde ve Osmaniye Kız Öğrenci Yurdumuzun çatısında güneş enerjisi sisteminin yerleştirilmesi çalışmasında son aşamaya geldik.

Artık elektriğimiz neredeyse bedavaya gelecek. Hem temiz enerji, doğa dostu bir enerji hem de her zaman çok ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi kendimizin sağlıyor olması çok güzel bir proje oldu.

Bu projeye emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Yüklenici firma da tamamlama gayreti içinde çalışmalarını sürdürüyor, onları da kutluyorum.

Bu çalışmanın kamu kurumlarımız adına çok önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. Osmaniye'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sungurluda Ramazan coşkusu meydana sığmadıÖnceki Haber

Sungurluda Ramazan coşkusu meydana sığma...

GAÜNde Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimiSonraki Haber

GAÜNde Türklerde ağırlık kaldırma kültür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar