160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Depremde hayatını kaybedenler için Aşure dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Depremde hayatını kaybedenler için Aşure dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’de kadın dayanışması ile kazanlarda yapılan 2000 kişilik aşure, depremde hayatını kaybedenlerin  ruhları için dağıtıldı.

Osmaniye’de kadın dayanışması ile kazanlarda yapılan 2000 kişilik aşure, depremde hayatını kaybedenlerin  ruhları için dağıtıldı.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSTOK), Osmaniye Halk Eğitim Merkezi,  Girişimci ve Üreten kadınlar, Osmaniye Kadın girişimi üretim ve işletme Kooperatifi ve Türkmen Derneği kadınlarının işbirliği ile aşure etkinliği düzenlendi.

Kent merkezindeki Rahime Hatun Meydanı’nda kazanlarda  pişirilen aşurenin malzemeleri de yine imece usulü  ile alınarak yapıldı.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Havva Saçıkara Çetin,  eldeki malzemelerle 2000 kişilik aşure yapıldığını belirterek; “Nuh’un tufanından kurtuluşumuz gibi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin de bir tufan olduğunu düşünüyoruz.



Bu amaçla depremde hayatını kaybedenlerin ruhları için aşure etkinliği düzenleyerek vatandaşlarımıza dağıtmak istedik.

Kadınlarımızın dayanışması ile sabah saatlerinde başlayarak kazanlarda pişirdiğimiz aşureyi tabaklara koyarak Rahime Hatun Meydanı’nda vatandaşlarımızca dağıtıyoruz.

Aşure etkinliğimiz gün boyu devam edecek olup, ayrıca Mahallerdeki AFAD çadırlarında kalan afetzedelere de götürerek aşure ikramlarımızı yapacağız.

Allah’ım bir daha böylesi afetlerden bizleri korumasını dilerken, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu aşure ikramlarımızı Allah kabul eylesin, tüm depremzedelere de geçmiş olsun dileklerimizi belirtmek istiyoruz. Bu etkinliğimizde emeği geçen tüm kadınlara da teşekkür ediyoruz”dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dyt. Karataş: “Ramazan ayında dengeli beslenmek ve yeterli miktardan sıvı almak hayati önem taşıyor”Önceki Haber

Dyt. Karataş: “Ramazan ayında dengeli be...

Camiler Ramazana hazırSonraki Haber

Camiler Ramazana hazır

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar