160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye'de Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Başladı
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akdeniz meyve sineği popülasyonuna karşı üreticileri bilgilendirdi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akdeniz meyve sineği popülasyonuna karşı üreticileri bilgilendirdi.

İl genelinde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi ve yağışların ardından sinek popülasyonunun artmasının beklendiği belirtilerek, üreticilere zararlı ile mücadelede alınması gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yetkililer, Akdeniz meyve sineği nedeniyle turunçgil üretim alanlarında ciddi zararların oluşabileceğine dikkat çekerek, bu riskin azaltılması için uygulanabilecek tamamlayıcı mücadele yöntemlerini açıkladı.

Mücadele kapsamında, hayvan gübreliklerinin ve evsel atıkların ilaçlanması, yere dökülen meyvelerin siyah poşetlerde toplanarak güneşte bekletilmesi ve turunçgil bahçelerinde yer ilaçlamalarının yapılması önerildi.

Bu yöntemlerin sinek popülasyonunu zarar vermeyecek seviyelere indirebileceği ifade edildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin bu tedbirleri almasının büyük önem taşıdığını belirterek, “İlimizde turunçgil üretim alanlarında zararın oluşmaması adına üreticilerimizin önlemler konusunda hassasiyet göstermesi rica olunur” açıklamasında bulundu.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2024 Engelsiz Üniversite ödülleri Önceki Haber

2024 Engelsiz Üniversite ödülleri

A Milli Takım, Galler maçının hazırlıklarını sürdürdü Sonraki Haber

A Milli Takım, Galler maçının hazırlıkla...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar