Osmaniye Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına çevre dostu bir projeyle başladı. İlkokul öğrencilerine tek kullanımlık pet şişe kullanımını azaltmak için su matarası hediye edildi.
Osmaniye Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çevreye duyarlı bir projeyi hayata geçirdi.
Yunus Emre İlkokulu 1’inci sınıf öğrencilerine, tek kullanımlık pet şişe tüketimini azaltmak amacıyla özel tasarım su mataraları hediye edildi.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, “Geleceğimiz, sevgili çocuklarımızın omuzlarında yükselecek” anlayışıyla hazırlandı.
Öğrencilere dağıtılan mataraların üzerinde “Sıfır Atık”, “Sağlık için su için. Pet şişe atığını azaltalım.
Bu şişeden her su içtiğinde doğaya atık bırakmadığın için teşekkürler” ifadeleri yer aldı.
Yapılan bilgilendirmede, doğaya zarar veren tek kullanımlık plastiklerin azaltılması gerektiği vurgulandı.
Çocukların erken yaşta çevre bilinci kazanmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Pet şişeler ve plastik atıklar çevreye ciddi zarar vermektedir.
Çocuklarımızın küçük yaşta bilinçlenmesiyle birlikte tek kullanımlık yerine çok kullanımlık materyalleri hayatımıza sokmayı hedefliyoruz.”
Belediye yetkilileri, “Sıfır Atık” projesi kapsamında başlatılan su matarası dağıtımlarının ilerleyen günlerde farklı okullarda da devam edeceğini açıkladı.
Yorum Yazın