20 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye Belediyesi Duyurdu: 17 Mahallede Gece İlaçlama Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Belediyesi Duyurdu: 17 Mahallede Gece İlaçlama Yapılacak
Abone ol
Osmaniye Belediyesi, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının perşembe günü 17 mahallede gece saatlerinde sürdürüleceğini açıkladı.

Osmaniye Belediyesi, daha sağlıklı ve konforlu bir çevre oluşturmak amacıyla yürüttüğü sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, perşembe günü 17 mahallede gece saatlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirileceği bildirildi.

Osmaniye Belediyesi ekipleri, kent genelinde sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını planlı şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda perşembe günü ilaçlama yapılacak mahalleler belediye tarafından duyuruldu.

Osmaniye Belediyesi'nin açıklamasına göre perşembe günü gece saatlerinde ilaçlama yapılacak mahalleler şöyle:

Dr. İhsan Göknel Mahallesi

Yeni Mahalle

M.F. Çakmak Mahallesi

Korkut Ata Mahallesi

Şirinevler Mahallesi

Vatan Mahallesi TOKİ

Y. Yurt Mahallesi

Yaver Paşa Mahallesi

Akyar Mahallesi

Atakent

Esenevler Mahallesi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi

Dumlupınar Mahallesi

Yunus Emre Mahallesi

Rızaiye Mahallesi

Rahime Hatun Mahallesi

İlaçlama çalışmalarının gece saatlerinde gerçekleştirileceğini belirten belediye, vatandaşlardan gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Açıklamada, ilaçlama sırasında kapı ve pencerelerin sıkıca kapatılması, balkon ve bahçelerde bulunan çamaşırların önceden içeri alınması ve evcil hayvanların kapalı alanda tutulması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca evcil hayvanlara ait mama ve su kaplarının ilaçlama öncesinde dışarıda bırakılmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.

Osmaniye Belediyesi, sokak ilaçlaması sırasında vatandaşların oluşan ilaçlama sisiyle doğrudan temas etmemelerini istedi.

Belediyenin açıklamasında, ilaçlama aracının sokaktan geçişi sırasında kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiği belirtilirken, ilaçlama sonrasında dumanın tamamen dağılmasının beklenmesi istendi.

Açıklamaya göre vatandaşlar, ilaçlama sonrasında yaklaşık 30-60 dakika bekledikten sonra pencerelerini açarak evlerini havalandırabilecek.

Belediye, sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmaları sırasında vatandaşların sağlıkları için gerekli tedbirleri almalarını önemle rica etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Gürlek: Türkiye Yüzyılını aynı zamanda ceza ve infaz alanında da Adaletin Yüzyılı kılma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz Önceki Haber

Bakan Gürlek: Türkiye Yüzyılını aynı zam...

Ödemişte takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti Sonraki Haber

Ödemişte takla atan otomobilde 1 kişi ha...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar