14 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2722
EURO34.8628
ALTIN2434

Ortaokul öğrencileri Cumhuriyet konulu Şiir okumada yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaokul öğrencileri Cumhuriyet konulu Şiir okumada yarıştı
Abone ol
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Osmaniye Belediyesi, Ortaokul öğrencileri arasında; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu şiir okuma yarışması düzenledi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Osmaniye Belediyesi, Ortaokul öğrencileri arasında; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu şiir okuma yarışması düzenledi.

Osmaniye Merkezdeki Ortaokul ve dengi okullarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler arasında; Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini hatırlatmak, şiiri sevdirmek ve öğrencilerin toplum karşısında kendilerini  ifade edebilmelerini, beceri ve özgüvenlerini göstermeleri amacı ile  “Şiir okuma yarışması” düzendi.

Yarışmaya katılım sağlamak üzere Merkez ilçedeki Okul Müdürlükleri önceden bildirildi.

Her okulun bir öğrenci ile temsil edilmesinin sağlanması ve seçilip okunacak şiirin ise “Cumhuriyet Bayramı” üzerine yazılmış olması gerektiği vurgulandı.

Okul Müdürlükleri  16 Ekim 2023 tarihinde seçilin şiir ve öğrencilerin isim listesini Osmaniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne, seçtikleri fon müziği ve görsellerle birlikte bildirdiler.

Osmaniye merkezden 18 okulu temsil etmek üzere öğrenciler, Belediye Nikah salonunda Jüri üyeleri önünde sahne alarak şiirlerini okudular.

Eğitimci ve Şairlerden oluşan Jüri üyeleri; Ahmet Hayva, Fatih Özkan, Mehmet Çetinkaya, Talip Kazgı, Ahmet Yılmaz ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, 18 okul öğrencisinin sahnede okuduğu şiirleri; yarışma kuralları gereği izleyerek puanlarını verdiler.

Öğrenciler sahnede şiirlerini  fon müziği ve seçilen görüntü eşliğinde yorumlarken duygu dolu anlar yaşandı.

Cumhuriyet’in 100. Yıl anısına düzenlenen “Şiir okuma yarışması” sonunda; ilk üç dereceye giren öğrenci ve okullar da alınan toplam puanlarla belli oldu.

Yarışma sonunda; Şehit Hüseyin Soydemir İ.H.O. öğrencisi Ceren Akcan  Birincilik, Mevlana Ortaokulu öğrencisi Açelya Simge Çiçek İkincilik ve Atabey Koleji öğrencisi Emine Buğlem  Işık Üçüncülük ödülüne uygun görüldü.

Yarışma sonunda katılımcı öğrenciler sahneye davet edilip, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından jüri üyelerinin toplam puanlarına göre dereceye giren öğrencilerin isimleri okunarak başarı dileklerinde bulunuldu.

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada; birinciye Akıllı kol saati ve madalya, İkinciye Akıllı bileklik ve madalya ile Üçüncü gelen yarışmacıya  kol saati ve madalya verileceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fethiyede kayalıklara düşen İngiliz paraşüt pilotu öldüÖnceki Haber

Fethiyede kayalıklara düşen İngiliz para...

Konyaspor - Pendikspor maçında İsrail protesto edildiSonraki Haber

Konyaspor - Pendikspor maçında İsrail pr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar