
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Osmaniye Eczacı Odası arasında öğrencilerin mesleki gelişimine büyük katkılar sunmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Osmaniye Eczacı Odası arasında öğrencilerin mesleki gelişimine büyük katkılar sunmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye Eczacı Oda Başkanı Ecz. Hatice Öktenay tarafından imzalanan protokol, OKÜ Rektörlük makamında düzenlenen bir törenle resmen hayata geçirildi.
Protokol töreninde, iki kurumun personel ve öğrencileri arasındaki etkileşimi teşvik etmek, mesleki gelişimi desteklemek ve bilimsel organizasyonlardaki deneyimlerin paylaşımını sağlamak amacıyla iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.
Bu iş birliği çerçevesinde, OKÜ ile Osmaniye Eczacı Odası arasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü derslerinin düzenlenmesi ve öğrenci stajlarının koordinasyonu gibi konularda iş birliği sağlanacak. ,
Ayrıca, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin desteklenmesi, Eczane Hizmetleri Bölümü öğrencilerine mesleki eğitim ve staj konularında destek sağlanması gibi uygulama esaslarına dayanan bir iş birliği programı oluşturuldu.
Protokol imzalanırken, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "Bu protokol, öğrencilerimizin mesleki gelişimine önemli katkılar sunacaktır.
İki kurum arasında sağlanan iş birliği sayesinde, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili pratik deneyim kazanmalarını ve mesleklerine daha iyi hazırlanmalarını hedefliyoruz.
Aynı zamanda, bu iş birliği protokolünün mesleki eğitim standartlarını yükseltmek adına da önemli bir adım olduğuna inanıyoruz" dedi.
Bu iş birliği protokolü, OKÜ öğrencileri ve Osmaniye ilindeki eczacılık alanında faaliyet gösterenler için olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.
Bu anlaşmanın, öğrencilerin mesleki yolculuklarında önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor.

Yorum Yazın