27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

OKÜ Projesi, Bakanlık Tarafından Kabul Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Projesi, Bakanlık Tarafından Kabul Edildi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından hazırlanan "Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı" projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından hazırlanan "Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı" projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Cinsiyet eşitliği ve gençlerin istihdamı bağlamında hazırlanan projede, elektrik teknolojisi alanında eğitim görmüş, elektrik üretimi, iletimi ve kontrol sistemleri gibi konularda bilgi sahibi olan 21-29 yaş aralığındaki 100 genç yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkânı bulacak.

20'şer kişilik gruplar halinde mesleki kursa katılacak gençler, akıllı şebekelerdeki yenilenebilir enerji sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliştirirken alanda istihdam edilme fırsatı da edinecekler.

Osmaniye ve Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörünün kapasitesini artırarak sektörün gelişimine katkı sağlama amacı da taşıyan projenin başvuru kriterleri arasında şunlara dikkat edilecektir;

Mühendislik ve teknoloji fakülteleri ile yükseköğretim meslek okullarının mezunu olunması,

Elektrik teknolojisi alanında akademik bir geçmişe sahip olunması,

Katılımcıların yarısının kadın olmasına dikkat edilecek olup ekonomik olarak dezavantajlı gençler için %30, engelli gençler için ise %15 kontenjan ayrılacaktır.

Süresi 1 yıl olarak belirlenen projede, katılım hakkı elde eden gençlere ilgili alanda uzman öğretim görevlileri tarafından eğitim verilecek ve staj imkânı sağlanacaktır.

Aynı zamanda kursiyerlere eğitim sonrasında da harçlık verilmesi planlanmaktadır.

Bütçesi yaklaşık 222 bin Euro olarak belirlenen projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında yapılan imza töreninde, OKÜ adına imzayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun attı.

Rektör Uzun, "Cinsiyet ve fırsat eşitliği bağlamında, gençlerin istihdamına destek sağlayacak projelerimize bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Projemizin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Projenin gençlere yeni iş fırsatları sunması ve yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatayspor, Bertuğ Yıldırımın sözleşmesini 3 yıllığına uzattıÖnceki Haber

Hatayspor, Bertuğ Yıldırımın sözleşmesin...

Tavşanlı ilçesinde hastalık ve zararlı kontrolü yapıldıSonraki Haber

Tavşanlı ilçesinde hastalık ve zararlı k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar