160x600
11 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Obezite Merkezinde 5 yıl içerisinde binden fazla vatandaşa yardımcı olundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Obezite Merkezinde 5 yıl içerisinde binden fazla vatandaşa yardımcı olundu
Abone ol
Uzman Eşliğinde Spor Yapan Vatandaşlar

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde bulunan Obezite Merkezi, ilk açıldığı günden bu yana binden fazla danışana hizmet verdi.

Eskişehir’de 2018 yılında hizmete başlayan Şehir Hastanesi’nde yer alan Obezite Merkezi, vatandaşların obezite sorununu kökten çözmeyi amaçlıyor. İlk açıldığı günden bu yana binden fazla danışana hizmet veren merkez, fizyolojik değişiklikler, yeme alışkanlıklarındaki bozukluklar, aktivite yetersizliği ve psikolojik etmenler gibi birçok farklı sebebi araştırıyor. Multidisipliner (çok branşlı) yaklaşımla hareket ederek kilo kaybı sağlayamayan vatandaşlar için ilaç tedavisi ya da obezite cerrahisi gibi seçenekleri de değerlendiren uzmanlar, kökteki sorunu belirlemeye yönelik çalışmalarla kesin sonuç elde etmeye çalışıyor.

“Obezitenin tek bir sebebi yoktur”

Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi’nde diyetisyen olarak görev yapan Özge Yılmaz, 5 yıllık süreçte binin üzerinde danışanlarının olduğunu söyledi. Obezite Merkezi’ndeki işleyişin biraz farklı olduğundan bahseden Yılmaz, “Biz burada hastalarımızı grup halinde alıyoruz. Diyetisyen eğitimi, psikolog eşliğinde psikoterapi, fizyoterapist eşliğinde egzersiz programı ve hekimle değerlendiriyoruz. Çünkü obezitenin tek bir sebebi yoktur. Fizyolojik değişiklikler, yeme alışkanlıklarındaki bozukluklar, aktivite yetersizliği ve psikolojik etmenler gibi birçok farklı sebebi vardır. Bundan kaynaklı biz hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve hemşireden oluşan bir ekiple multidisipliner bir yaklaşımı benimsiyoruz. Danışanlarımıza neyin nasıl olması gerektiğini anlattığımız gibi nedenleri de anlatarak çoklu yaşam değişikliği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Multidisipliner yaklaşımla hareket ediyoruz”

Obezite Merkezi’ndeki amacın sürdürülebilir yaşam değişikliğinin kalıcılığını sağlamak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Biz aslında burada danışanlarımızdaki sorunu kökten çözmeyi amaçlıyoruz. Yani kökteki sorunu belirleyip bunu nasıl değiştirebiliriz diyerekten multidisipliner yaklaşımla hareket ediyoruz. Davranış değişikliğine rağmen sonuç elde edemeyen, kilo kaybı sağlayamayan danışanlarımızı ilaç tedavisi veya obezite cerrahisi gerekli mi diye değerlendirilmesi için ilgili birime yönlendiriyoruz. Obezite cerrahisi yapılan hastalarımızı da en az 1 yıl boyunca hekim, psikolog ve diyetisyen eşliğinde merkezimizde takip etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonuda motor kısmından alev alan araç kullanılmaz hale geldiÖnceki Haber

Kastamonuda motor kısmından alev alan ar...

Aşırı sıcaklarda boğulmalara dikkatSonraki Haber

Aşırı sıcaklarda boğulmalara dikkat

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar