29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5337
EURO34.9523
ALTIN2435.4

Nükleer Enerjinin Geleceği Moskova'da Tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nükleer Enerjinin Geleceği Moskova'da Tartışıldı
Abone ol
25-26 Mart tarihleri arasında Sirius Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu, küresel nükleer endüstrinin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

25-26 Mart tarihleri ​​arasında Sirius Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu, küresel nükleer endüstrinin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

75 ülkeden 4 bin 500'den fazla katılımcının yer aldığı forumda, nükleer enerjinin geleceği ve temiz enerjiye geçişteki rolü ele alındı.

Forumda konuşan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Atomexpo-2024'ün tüm yeşil enerji kaynaklarının bir arada olduğu ilk forum olduğunu ve bu yaklaşımın tüm büyük etkinliklerde gelenek haline gelmesini umduklarını söyledi.

Likhachev, Türkiye'de Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşası ile ilgili de bilgiler verdi ve "Akkuyu Nükleer Santrali Türkiye'deki amiral gemisi projemiz. Bu, sorumluluk ve yatırımlar açısından çok büyük bir proje." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da forumda bir konuşma yaptı.

Bayraktar, Türkiye'nin 2050'ye kadar nükleerden 20 gigawatt elektrik üretmeyi hedeflediğini ve Akkuyu NGS'nin yanı sıra Sinop ve Trakya'da da nükleer santraller inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Bayraktar, "Daha iyi ve parlak bir geleceğe sahip olmak için küresel sorunlarla ortaklaşa mücadele etmemiz,

özellikle küresel ısınmayla başa çıkmak ve karbon nötr hedefine ulaşmak için bu konuda çok yoğun bir iş birliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Nükleer gelecektir." dedi.

Rosatom Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Kirill Komarov,

Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin 2028'de tamamlanması planlandığını ve şu anda çok yüksek tempoda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da ilk ünitenin son aşamaya geçtiğini ve tüm ekipman ve sistemlerin teker teker kontrol ve test edildiğini kaydetti.

Forumda Enerji, Sanayi, Ekoloji, Lojistik, Dijitalleşme, Sağlık, Bilim ve Eğitim olmak üzere sekiz alanda yuvarlak masa toplantıları ve paneller düzenlendi.

Ayrıca, önemli ortaklık anlaşmalarına da imza atıldı.

Türkiye'de Akkuyu NGS projesini yürüten AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Türk kültürünü yansıtan bir sergi alanına ev sahipliği yaptı.

Sergi alanında, Mersin'in simgesi olan Ortaçağ kaleleri ve narenciye ağaçları yer aldı.

Konuklara Türk kahvesi, çayın yanı sıra baklava ve diğer geleneksel Türk tatlıları ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamer Karadağlı, Antalyadaki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet ettiÖnceki Haber

Tamer Karadağlı, Antalyadaki kültür merk...

Gazete Talas yine dopdoluSonraki Haber

Gazete Talas yine dopdolu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar