160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Nilüferleriyle meşhur Işıklı Gölü dondu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nilüferleriyle meşhur Işıklı Gölü dondu
Abone ol
DENİZLİ'NİN ÇİVRİL İLÇESİNDE NİLÜFER ÇİÇEKLERİYLE YERLİ VE YABANCI DOĞASEVERLERİ AĞIRLAYAN IŞIKLI GÖLÜ'NÜN BİR BÖLÜM YÜZEYİ KISMEN BUZ TUTTU. YILIN HER MEVSİMİ SERGİLEDİĞİ FARKLI GÖRSELLİKLERLE GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKAN GÖL, KIŞ MEVSİMİNDE DE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR.

Denizli’nin Çivril ilçesinde nilüfer çiçekleriyle yerli ve yabancı doğaseverleri ağırlayan Işıklı Gölü’nün bir bölüm yüzeyi kısmen buz tuttu. Yılın her mevsimi sergilediği farklı görselliklerle görenleri kendine hayran bırakan göl, kış mevsiminde de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.



Denizli’de etkili olan soğuk hava Çivril ilçesinde bulunan nilüfer tarlalarıyla ünlü Işıklı Gölü donmasına neden oldu. Işıklı Gölünün Seraserli Kapılar bölgesindeki nilüfer tarlalarının olduğu alanlar, hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi dereceler düşmesi sebebiyle yüzey kısmı buz tuttu. Göl üstünde oluşan yaklaşık 10 santimlik buz tabakası gölde seyrine tatminsiz görüntüler ortaya çıkarırken, fotoğraf severler ise gölün buz tutmuş halini ve doğal yaşamanı görüntülemek için bölgeye akın ediyor.



Kayıkçıların zorlu kış mesaisi sürüyor


300 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük doğal nilüfer çiçeği sahasına sahip Çivril Işıklı Gölü, bir kısmının buz tutması kayıkçıların işlerini de zorlaştırdı. Göle buzları kırarak girmek zorunda kaldıklarını anlatan kayıkçılar, “Yazın nilüfer turu yaptığımız yerler şimdi buz tuttu. Yazın çiçek tarlası kışın buz tarlası. Göl her mevsim çok güzel. Yazın nilüfer göremeye gelenler şimdi buz tarlasına girmek için geliyor. Çoğu zaman öğlen saatlerini beklemek zorunda kalıyoruz. Kayıklarımız kalın buz tabakasında zorlanıyor. Zaman zaman biz kayığın önünde durup yolu kendimiz açıyoruz. Kıra kıra ilerliyoruz. Hem yazın gelenler hem kışın gelenler gördükleri manzara karşısında çok etkileniyor. Seraserli tarafından buz tutmuş göl Akdağ ile seyrine tatminsiz bir görüntü sergiliyor” dediler.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yardım tırı deprem bölgesine ulaştıÖnceki Haber

Yardım tırı deprem bölgesine ulaştı

Çavdar Göletinde iki mevsim bir aradaSonraki Haber

Çavdar Göletinde iki mevsim bir arada

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar