13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Niğdede bir ilk: Safra yolu taşına ameliyatsız müdahale

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğdede bir ilk: Safra yolu taşına ameliyatsız müdahale
Abone ol
Niğde ömer Halisdemir üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Safra Yollarında Taş Bulunan Bir Hasta, Ameliyata Gerek Kalmadan Uygulanan Perkütan Transhepatik Kolanjiyografi (ptk) Yöntemiyle Tedavi Edildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde safra yollarında taş bulunan bir hasta, ameliyata gerek kalmadan uygulanan Perkütan Transhepatik Kolanjiyografi (PTK) yöntemiyle tedavi edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde gerçekleştirilen işlemin, Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Ekiz ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ekrem Karatepe’nin iş birliğiyle başarıyla tamamlandığı belirtildi.

İşlem kapsamında görüntüleme eşliğinde cilt üzerinden karaciğer içerisindeki safra yollarına ince bir kateterle ulaşıldığı, kateter aracılığıyla safra yolundaki taşa müdahale edilerek taşın düşürülmesi ve safra akışının yeniden sağlanmasının ameliyata gerek kalmadan gerçekleştirildiği kaydedildi.

Niğde’de ilk kez gerçekleştirildiği bildirilen uygulama sayesinde hastanın cerrahi operasyona gerek kalmadan tedavi edildi. Hastanın kendi memleketinde tedavi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hekimlere, hastane yönetimine ve emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kürşad Ramazan Zor ise uygulamayı gerçekleştiren Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Ekiz ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ekrem Karatepe’yi tebrik ettiği ederek, hastanenin ileri teknoloji imkanları, deneyimli sağlık kadrosu ve yenilikçi uygulamalarla Niğde’de sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmanlının ilk hutbesinin okunduğu Karacaşehirde Yörük buluşması Önceki Haber

Osmanlının ilk hutbesinin okunduğu Karac...

Cuma hutbesinde vatan ve bağımsızlık vurgusu Sonraki Haber

Cuma hutbesinde vatan ve bağımsızlık vur...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar