03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

NEVADERden doğu illerindeki öğrencilere kaynak kitap desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEVADERden doğu illerindeki öğrencilere kaynak kitap desteği
Abone ol
Istanbul Merkezli Nitelikli Eğitim Ve Araştırma Derneği (nevader), Doğu Illerinde Eğitim Gören Ihtiyaç Sahibi öğrencilere Yönelik Kaynak Kitap Desteğini Sürdürüyor. Dernek, Bu Yıl Yürüttüğü Eğitim Destek çalışmaları Kapsamına Muş’u Da Dahil Etti.

İstanbul merkezli Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER), doğu illerinde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kaynak kitap desteğini sürdürüyor. Dernek, bu yıl yürüttüğü eğitim destek çalışmaları kapsamına Muş’u da dahil etti.

Yaklaşık 30 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten dernek tarafından başta Hakkari, Van ve Ağrı olmak üzere birçok doğu ilinde lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere kaynak kitap desteği sağlanıyor. NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş, amaçlarının gençlerin nitelikli liseler ve üniversitelere yerleşmesine katkı sunmak olduğunu belirterek, özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim süreçlerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Dernek depolarında yüz binlerce kitabın bulunduğunu ifade eden Ulutaş, bu kaynakların belirlenen öğrencilere ulaştırıldığını kaydetti. Eğitim desteğinin yalnızca kitap yardımıyla sınırlı olmadığını dile getiren Ulutaş, başarılı öğrencilerin ödüllendirildiğini ve öğrencilerin eğitim süreçlerinin yakından takip edildiğini ifade etti.

Öğrencilere ulaştırılacak kaynak kitapların Muş’taki Afet Bölge Müdürlüğü depolarında tasnif edildiği öğrenildi. Çalışmalara Kızılay ekipleri ile gönüllülerin de destek verdiği belirtildi. Hazırlanan kitapların kısa süre içerisinde öğrencilere dağıtılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Kızılay Muş İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, NEVADER tarafından bağışlanan kitapların bölgedeki öğrenciler açısından önemli bir destek olduğu vurgulandı.

Türk Kızılay Muş İl Başkanı Gülbey Gümüştekin ise kitapların Kızılay’ın lojistik ağıyla depolara ulaştırıldığını belirterek, gönüllülerin yoğun çalışması sonucu kitapların tasnif edilerek Muş, Ağrı ve Hakkari’de dağıtıma hazır hale getirildiğini söyledi. Gümüştekin, eğitime verilen desteğin bölge gençlerinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, katkı sunan kurum ve gönüllülere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İncirliovada engelli gençler için asker eğlencesi Önceki Haber

İncirliovada engelli gençler için asker...

Samsun sisle kaplandı Sonraki Haber

Samsun sisle kaplandı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar