28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: “Faiz indiriminin altı doldurulmalıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: “Faiz indiriminin altı doldurulmalıdır”
Abone ol
MUHAFAZAKAR YÜKSELİŞ PARTİSİ (MYP) LİDERİ AHMET REYİZ YILMAZ, “EĞER ALAN VEREN YOKSA FAİZ İNDİRİMİNİN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR. SAYIN ERDOĞAN BU FAİZ İNDİRİMİNİN SADECE BANKALARIN İŞİNE YARADIĞINI GÖRMELİDİR. İNDİRİLEN FAİZLERLE BANKALAR ALIŞVERİŞİ HAZİNE İLE ARALARINDA TUTARAK KENDİ KARLARINI KAT BE KAT KATLIYOR VE MAKSİMİZE EDİYORLAR. BU YÖNTEMİN VATANDAŞA, İŞ YAPANLARA VE YATIRIMCILARA HİÇBİR KATKISI YOK. ÇÜNKÜ BANKALAR PİYASALARA VE FİRMALARA KREDİ VERMİYOR. SADECE HAZİNE İLE ALIŞVERİŞ YAPIYOR” DEDİ.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Eğer alan veren yoksa faiz indiriminin hiçbir anlamı yoktur. Sayın Erdoğan bu faiz indiriminin sadece bankaların işine yaradığını görmelidir. İndirilen faizlerle bankalar alışverişi hazine ile aralarında tutarak kendi karlarını kat be kat katlıyor ve maksimize ediyorlar. Bu yöntemin vatandaşa, iş yapanlara ve yatırımcılara hiçbir katkısı yok. Çünkü bankalar piyasalara ve firmalara kredi vermiyor. Sadece Hazine ile alışveriş yapıyor” dedi.


Vadelerin son derece kısa olduğunu kaydeden MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Firmalar fatura getir ya da çek getir kısa vadeli ödemelerini yap şeklinde sınırlandırılmamalıdır. Vadeler son derece kısadır. Çünkü çoğu firma kredi ile döndüğü için biten ama ödemesi gereken önceki kredi taksitleri ve diğer yöntemlerden doğan borç ödemeleri devam ediyor. Satışların düştüğü bu ortamda bu firmaların dönebilmesi ve yeni yatırım kararı alabilmesi ancak kaynak ihtiyacının karşılanmasına bağlıdır. Bankalar bu kaynakları kullandırmıyor ya da komik limit ve vadeye bağlıyor” açıklamasında bulundu.


Araç kredilerinde de aynı durumun yaşandığını ifade eden Yılmaz, “Hükümetin ’faizleri düşürüyoruz’ açıklamasının piyasada reel bir karşılığı olmadığı artık görülmelidir. Bunun nedeni de kredi musluklarını vatandaşa ve piyasaya vermek yerine açıklanan faizden daha fazlasına geriye tekrar Hazineye satan bankalardır. Hükümet kredi musluk yönünü piyasa yönlü değiştirmediği sürece faiz sıfır olsa da piyasalar açısından hiçbir kıymeti yoktur. Hükümete de piyasaların rahatlatılması açısından gereken halk desteği açısından herhangi bir katkısı olmayacaktır. Bu söylediklerimi Sayın Erdoğan dikkatle okumalı ve buna göre gerekli tedbir ve adımları mutlaka atmalıdır” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gebzede refüje çarpan kamyon yan yattı: 2 yaralıÖnceki Haber

Gebzede refüje çarpan kamyon yan yattı:...

Muhammet Burhan cinayetinde 1 tutuklama, 1 adli kontrolSonraki Haber

Muhammet Burhan cinayetinde 1 tutuklama,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar