29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4735
EURO34.8631
ALTIN2431.9

Muğlada 36 bin 334 öğrenci düzenlenen ortak sınavda ter döktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğlada 36 bin 334 öğrenci düzenlenen ortak sınavda ter döktü
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığınca ülke Genelinde, Muğla Il Milli Eğitim Müdürlüğünce Il Genelinde Eş Zamanlı Olarak Gerçekleştirilen Ortak Sınavlara, Muğla’da Ortaokul Ve Lise Kademelerinde öğrenim Gören Toplam 36 Bin 334 öğrenci Katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ortak sınavlara il genelinde ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören toplam 36 bin 334 öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde il genelindeki öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez, ortaokul ve liselerde ortak sınavlar yapıldı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla’nın 13 ilçesinde, 6,7 ve 9. sınıf kademelerinde resmi ve özel olmak üzere okullarda yapılan ortak sınav uygulaması, 386 okulda 1527 şubede gerçekleştirilirken toplam 36 bin 334 öğrenci ortak sınava girdi. 6. sınıflar için yapılan Türkçe ve Matematik dersi ortak sınavında 16 adet çoktan seçmeli soru; 9. sınıflar için yapılan Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik dersi ortak sınavında ise 20 adet çoktan seçmeli soru yer aldı. Çoktan seçmeli sınavlar için 40’ar dakika zaman verildi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezince il genelinde 9. sınıflar için yapılan Coğrafya ile Fizik dersi ortak sınavlarında 20 adet çoktan seçmeli soru; 7. sınıflarda Türkçe ve Matematik dersi ortak sınavları için ise 20 soru yer aldı. Çoktan seçmeli sınavlar için 40’ar dakika zaman verildi.

Sınav evraklarının İl Ölçme Değerlendirme Merkezlerince değerlendirileceği sınavda, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek yazılı sınavlarda yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak yazılı sınavlara, mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için de mazeret sınavı yapılacak. Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi, ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı bildirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen tarihlerde, mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, ülke ve İl genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ortak sınav uygulamasını yerinde incelemek üzere Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’deki Türdü 100. Yıl Ortaokulu ile Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesini ziyaret etti. Sınıfları gezen İl Müdürü Emre Çay, tüm öğrencilere başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Can Ataklı Savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesine geldiÖnceki Haber

Can Ataklı Savcılığa ifade vermek üzere...

Alanya Belediyesi macera parkı vatandaşın uğrak yeri olduSonraki Haber

Alanya Belediyesi macera parkı vatandaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar