160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Müdür Ağar: Samsunda deprem riski olan okulların tamamı yıkıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdür Ağar: Samsunda deprem riski olan okulların tamamı yıkıldı
Abone ol
SAMSUN’DA DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI DEVAM EDEN 74 OKUL İNŞAATINDAN 9’UNDA SONA GELİNDİ. SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MURAT AĞAR, “DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN OKULLARIMIZIN TAMAMI YIKILMIŞTIR ”DEDİ.

Samsun’da deprem güçlendirme çalışması devam eden 74 okul inşaatından 9’unda sona gelindi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, “Deprem riski yüksek olan okullarımızın tamamı yıkılmıştır" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsun Valiliği koordinesinde Samsun’da ilk olarak 117 okulda deprem güçlendirme çalışması başlatıldı. Bu okullardan 33’ü eğitime açıldı. Çalışmaların devam ettiği 74 okuldan 9’unda ise sona gelindi. Bu okulların 2023 yılı içinde eğitime açılması planlanıyor.



612 milyon TL’lik yatırım


Samsun’da okulların deprem güçlendirme çalışmalarına 612 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Müdür Murat Ağar, “Samsun ilimizde bakanlığımızın ve valiliğimizin etkin çalışmalarla birlikte deprem riski yüksek olan okullarımızın tamamı yıkılmıştır. Yerine yeni okullarımız yapılıyor. Mevcut binalarda güçlendirme ile devam edilebilecek okullarımızın tamamı güçlendirilmeye alınmıştır. Deprem bölgesinde de okullarımızın en sağlam binalar arasında kendine yer buldu. Valiliğimiz ile birlikte gerekli tetkikleri tekrardan yapıyoruz. Yaklaşık 200 binada yapılan çalışmalarımızda okul ve kurumlarımız depreme dayanıklı hale getirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu Akdenizde deniz çekilmesi Önceki Haber

Doğu Akdenizde deniz çekilmesi

Ev eşyası taşıyan kamyondan 190 kilogram esrar çıktı Sonraki Haber

Ev eşyası taşıyan kamyondan 190 kilogram...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar