02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

MTSO Başkan adayı Duyan, inşaat sektörüne yönelik projelerini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MTSO Başkan adayı Duyan, inşaat sektörüne yönelik projelerini açıkladı
Abone ol
Mardin Ticaret Ve Sanayi Odası (mtso) Başkan Adayı Veysi Duyan, Ekim Ayında Yapılacak Oda Seçimleri öncesinde Inşaat Ve Müteahhitlik Sektörüne Yönelik Projelerini Kamuoyuyla Paylaştı.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Veysi Duyan, ekim ayında yapılacak oda seçimleri öncesinde inşaat ve müteahhitlik sektörüne yönelik projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Duyan, yaptığı açıklamada, Mardinli inşaat firmalarının uluslararası pazarlarda daha güçlü yer almasını hedeflediklerini belirtti.

Mardinli müteahhitlerin uluslararası arenaya taşınması için somut adımlar atacaklarını ifade eden Duyan, "İnşaat profesyonelleri, onlarca alt sektörü besleyen ekonomimizin ana taşıyıcı sütunlarından biridir. Biz bu sütunu daha da sağlamlaştırmak için sınırları kaldırıyoruz. Hazırladığımız eylem planı çerçevesinde; Irak, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere uluslararası müteahhitlik kurumları ve ticaret odalarıyla doğrudan stratejik bağlantılar kuracağız. Mardinli müteahhitlerimizin Körfez ve Orta Doğu’daki milyarlarca dolarlık altyapı ve üstyapı projelerinden doğrudan pay almasının önünü açacağız. Kuracağımız ‘Uluslararası Müteahhitler Ağı’ projemizle dünyayı finansal ve ticari olarak Mardin’e bağlayacağız" dedi.

İnşaat sektörünün en önemli sorunlarından birinin girdi maliyetleri olduğunu belirten Duyan, oda öncülüğünde toplu satın alma anlaşmaları yapılacağını kaydetti. Duyan, "Üyelerimizin çimento, demir ve diğer temel inşaat malzemelerine en rekabetçi fiyatlarla ulaşabilmesi için oda öncülüğünde küresel ve ulusal üreticilerle toplu alım anlaşmaları yapılacak. Mardinli işletmelerimizin yerli ve yabancı yatırımcılarla doğrudan aynı masaya oturmasını sağlanarak taşeronluktan ana yükleniciliğe geçiş süreçlerini hızlandıracağız. Firmalarımızın küresel tedarik zincirlerine akredite edilmesini sağlayarak yeni pazarlara açılmalarının önündeki bürokratik engelleri kaldırılacak" ifadelerini kullandı.

Ticaret ve sanayi odalarının sektörlerin önündeki sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini belirten Duyan, "Mardin iş dünyası artık günü kurtaran vaatlerden yoruldu. Biz diyoruz ki; TSO’nun asıl görevi, inşaat sektörümüzü yüksek faiz, daralan iç piyasa ve yüksek girdi maliyetleri kıskacından kurtaracak makro çözümler üretmektir. Bizimle birlikte Mardinli müteahhitler sadece kent içinde bina inşa eden değil, dünyada proje yöneten bir güce dönüşecek. Sektörümüzün gücü, odamızın vizyonu olacak" değerlendirmesinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi Mobil Halk Ege Et aracına Didimde yoğun ilgi Önceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi Mobil Halk E...

43 ilin bağlantı noktasında yaz tatili hareketliliği: Kaza trafiği durma noktasına getirdi Sonraki Haber

43 ilin bağlantı noktasında yaz tatili h...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar