160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

MSKÜde klasik diller yaz kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MSKÜde klasik diller yaz kursu
Abone ol
Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi (mskü), Klasik Filoloji Ve Tarih Meraklılarını Bu Yaz Bir Araya Getiriyor. Bu Yıl üçüncüsü Düzenlenen Klasik Diller Yaz Kursu, 27 Temmuz‘a Kadar Mskü Bilim Ve Sanat Evi’nde Devam Edecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), klasik filoloji ve tarih meraklılarını bu yaz bir araya getiriyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Klasik Diller Yaz Kursu, 27 Temmuz‘a kadar MSKÜ Bilim ve Sanat Evi’nde devam edecek.

Eski Yunanca ve Klasik Latince dillerinde verilen kurs, yoğunlaştırılmış bir program çerçevesinde haftanın beş günü, üçer saatlik dersler ve ödevlerle yürütülüyor. Dr. Öğr. Üyesi Kutlu Akalın ve Öğr. Gör. Alp Ejder Kantoğlu’nun eğitmenliğinde gerçekleşen kursa, lisansüstü öğrencilerin yanı sıra her yaştan ve meslekten katılımcı ilgi gösteriyor.

Klasik Diller Yaz Kursu kapsamında, yakın zamanda faaliyete geçen MSKÜ Bilim İletişimi Ofisi de (BİO) düzenleyeceği Bilim Kafe etkinlikleri ile katılımcılarla buluşacak. Halka açık ve ücretsiz olacak 2 önemli etkinlik, bilimseverleri bir araya getirecek.

"Tarihçi Ne Söyler? Ne Saklar?" başlıklı Bilim Kafe etkinliğinde, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar konuşmacı olarak yer alacak. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Keçiş’in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik, 11 Temmuz 2025 Cuma günü saat 17.00’de Balibey Mahallesi’ndeki Bilim ve Sanat Evi’nde yapılacak.

Ardından 16 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 17.00’de ise Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suna Çağaptay "Arkeoloji Ne Anlatır? Kadıkalesi’nden Bizans Hikâyeleri" konulu etkinliğiyle vatandaşlarla buluşacak.

Tarihin ve dil biliminin bir araya geldiği bu kapsamlı yaz programı, katılımcılara hem akademik hem kültürel açıdan zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Bozkırda Türk İzleri: Ortak Miras, Ortak Gelecek projesinin ilk ayağı Moğolistanda gerçekleştirildiÖnceki Haber

‘Bozkırda Türk İzleri: Ortak Miras, Orta...

Gazeteci ve yazar Hikmet Çetinkaya son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Gazeteci ve yazar Hikmet Çetinkaya son y...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar