160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mobil Çocuk Dostu Alan Tırı, Emek Mahallesinde kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mobil Çocuk Dostu Alan Tırı, Emek Mahallesinde kuruldu
Abone ol
Eskişehir'de Yabancılara Yönelik şartlı Eğitim Yardımı (yşey) Projesi'nin En önemli Ayaklarından Biri Olan "çocuk Dostu Alan Tırı", Ilgili Ilin Emek Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde Faaliyete Başladı.

Eskişehir’de Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (YŞEY) Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan "Çocuk Dostu Alan Tırı", ilgili ilin Emek Mahallesi kapalı pazar yerinde faaliyete başladı.

Mobil bir merkez olarak tasarlanan Tır, yabancı uyruklu çocukların ve ailelerinin toplumsal yaşama adaptasyon süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Mobil Çocuk Dostu Alan-Tır Faaliyeti; başta okul çağındaki yabancı uyruklu çocuklar olmak üzere, ebeveynleri de kapsayacak şekilde geniş bir kitleye hitap ediyor. Projenin temel hedefi, bölgede yaşayan yabancı vatandaşların sosyal dayanıklılık kabiliyetlerini artırmak, sosyal uyum sağlama süreçlerine destek olmak, toplumsal ve kültürel bağlarını güçlendirmektir.

Tır içinde ve çevresinde kurulan alanda, hedef kitlenin psikososyal gelişimine ve kültürel entegrasyonuna katkı sağlayacak zengin bir program uygulanıyor. Faaliyetler arasında eğitici aktiviteler ile okul destekli ve kişisel gelişim odaklı atölye çalışmaları, eğlenceli faaliyetler ile sanat, spor ve oyun tabanlı etkinliklerle çocukların ruh sağlığına pozitif katkı sunulması, film gösterimleri ile hem eğitici hem de eğlenceli sinema etkinlikleriyle ortak kültürel payda oluşturulması amaçlanıyor.

YŞEY Projesi, bu tür mobil faaliyetlerle dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek hizmetlerini doğrudan bulundukları yerlere ulaştırarak, çocukların ve ailelerin karşılaştıkları zorluklara karşı güçlü bir destek mekanizması oluşturmayı sürdürüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Topunu almak için çıktığı ağaçtan inemeyen çocuğun yardımına itfaiye yetişti Önceki Haber

Topunu almak için çıktığı ağaçtan inemey...

Korgeneral Kadıoğlu, Gürcistan İçişleri Bakanı Geladze ile görüştü Sonraki Haber

Korgeneral Kadıoğlu, Gürcistan İçişleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar