160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber
Abone ol
AFYONKARAHİSAR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ BAŞKANI BEKİR ÖZERDEM, SİGORTA EMEKLİLİK DENETLEME DÜZENLEME KURUMU’NUN 16 KASIM’DA YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALARIN, YAZILI VE GÖRSEL BASINDA YANLIŞ İFADE EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Bekir Özerdem, bazı basın organlarından çıkan ‘sigorta poliçelerinde yüzde 50 indirim geliyor’ şeklinde ki haberlere değinerek, “Yüzde 50 oranında direk bir indirim söz konusu değil, sene başında poliçelere gelecek zam oranı da belli değil” dedi.


Başkan Özerdem, Sigorta Emeklilik Denetleme Düzenleme Kurumu’nun 16 Kasım’da yapmış olduğu açıklamaların, yazılı ve görsel basında yanlış ifade edildiğini söyledi. SEDDK’nın sisteme yeni basamak dahil edildiğini ve bu basamakta primin normal tarifenin yüzde 50 altında olacağı ifade edildiğini hatırlatan Özerdem şöyle devam etti:


“Sigorta Emeklilik Denetleme düzenleme Kurumu (SEDDK) ülkemizde bulunan ortalama 6.5 milyon araç sahibi için sisteme yeni bir basamak daha dahil edip bu basamaktaki primin normal tarifenin yüzde 50 altında olacağını ifade etti. 7’nci basamak indirimli primi yüzde 42. Yapılacak olan 8’nci basamak tarifesi ise yüzde 50 olacak denildi. Basında ise sigorta poliçelerinde yüzde 50 indirim geliyor şeklinde lanse edildi. Hal böyle olunca yazılı ve görsel basının aktardığı gibi trafik sigorta primlerinde yüzde 50 oranında direk bir indirim söz konusu değil. Maliyetler, döviz kurundaki gerçekler göz önünde bulundurularak zaten böyle bir şeyin olma imkanı da yok. Poliçe primleri her ay yüzde 4.75 artıyor. Bu oran önümüzdeki senede devam edecek. Sene başında gelecek zam oranı da belli değil. Çarpıtılmış bilgiler ile araç sahiplerinin yanlış bilgilendirilmesine içimiz rahat etmedi. En az beş sene kazaya karışmayıp poliçelerini zamanında yaptıran 6.5 milyon araç sahibi için, ilave olarak yüzde 8’lik bir indirim daha yapılacak. Bu uygulamada 2023 Ocak veya Şubat ayında devreye girecek, ‘şu kadar indirim olacakmış’ tarzı söylemleri dikkate almamanızı önemle hatırlatıyorum.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dökülen yapraklar Porsuk yüzeyini kapladıÖnceki Haber

Dökülen yapraklar Porsuk yüzeyini kaplad...

Fatihte Fatih Edebiyat Günleri İmzalı Kitapların Peşinde sergisiyle başladıSonraki Haber

Fatihte Fatih Edebiyat Günleri İmzalı Ki...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar