160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

MEÜnin projesine 465 bin liralık destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEÜnin projesine 465 bin liralık destek
Abone ol
Meü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin Liderliğinde Yürütülecek Olan, 'yanan Kızılçam Ormanlarının Yeniden Ormanlaştırılmasında Derin öğrenme Yöntemi Kullanılarak Uçan-göz Görüntülerinden Yeni çıkan çam Fidelerinin Otomatik Sayılması Ve Alan örtüsünün Sayısallaştırılması' Projesi, Tübitak Araştırma Destek Programları Başkanlığından 465 Bin Tl Destek Almaya Hak Kazandı.

Mersin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin liderliğinde yürütülecek olan, ’Yanan kızılçam ormanlarının yeniden ormanlaştırılmasında derin öğrenme yöntemi kullanılarak uçan-göz görüntülerinden yeni çıkan çam fidelerinin otomatik sayılması ve alan örtüsünün sayısallaştırılması’ projesi, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığından 465 bin TL destek almaya hak kazandı.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, projede Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeki Yetgin yürütücü, Doç. Dr. Erdinç Avaroğlu araştırmacı olarak görev alacak. Projenin bursiyerleri ise Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Semih Kahveci ve Arş. Gör. Ramazan Akkurt olacak. Ayrıca projede Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Hakan Keleş’ten de danışmanlık hizmeti alınacak.

Proje ile yeniden ormanlaştırma sürecinde kullanılacak olan derin öğrenme yöntemleri, uçan-göz (drone) görüntülerinden elde edilen veriler üzerinde otomatik fidan sayımı ve alan örtüsünün sayısallaştırılması sağlanacak. Projenin hedefini ise orman yangınlarının etkilerini minimize etmek ve doğal dengenin yeniden kurulmasına önemli bir katkı sağlamak oluşturuyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanat Güneşi Zeki Müren, 92. Doğum Gününde Yapay Zeka İle Anıldı Önceki Haber

Sanat Güneşi Zeki Müren, 92. Doğum Günün...

Meteorolojiden Bursa için son dakika uyarısı Sonraki Haber

Meteorolojiden Bursa için son dakika uya...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar