160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mersinin ilçelerinde yol çalışmaları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinin ilçelerinde yol çalışmaları sürüyor
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Ve Onarım Dairesi Başkanlığı Ekiplerince, Erdemli Ilçesinde Karaahmetli, Ayaş Ve D-400’ü Birbirine Bağlayan Grup Yolu Genişletiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Erdemli ilçesinde Karaahmetli, Ayaş ve D-400’ü birbirine bağlayan grup yolu genişletiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 100 yıl önce cumhuriyetin kurulmasının ardından açılan, ancak tadilatlar dışında hiçbir çalışmanın yapılmadığı yol, bölgede besicilik ve tarımsal üretim yapan üreticiler için büyük önem taşıyor. Canlı hayvan yetiştiriciliği yapanlar ile meyve ve sebze üreticiliği yapanların hayvanlarını ve ürünlerini taşıdığı, ancak dar olması sebebiyle ürün kaybına uğradığı yolun genişliği 3 metreden 7 metreye çıkarılıyor. 6 kilometre uzunluğundaki yolun 3.5 kilometresi birinci etap, kalan 2.5 kilometresi ise 2. etap çalışmalarıyla genişletilecek. Genişletilen yol, ardından asfaltlanacak.

Darlığı nedeniyle sık sık kazaların olduğu, toprak olması sebebiyle de arabaların ön düzenlerinin sürekli arızalanmasına sebep olan yol, artık daha geniş ve konforlu bir hale gelecek. Yıllardır canlı hayvanlarını ve tarımsal ürünlerini bu yoldan taşıyan, ancak gerek darlığı gerekse de toz-toprak nedeniyle ürünlerini sağlıklı bir şekilde taşıyamayan üreticilerin yanı sıra, mahalle muhtarları, yolun genişletilmesinden oldukça mutlu. Artık kayıp ya da hasar yaşamadan hayvan ve ürünlerini ulaştırabileceklerini bilen üreticiler, bu önemli çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

“Yolun genişliği 2 katına çıkartılıyor”

D-400, Ayaş ve Karaahmetli’yi birbirine bağlayan söz konusu yolun cumhuriyet ile yaşıt olduğunu, fakat o zamandan bu yana el değmediğini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Bu yolun genişliği 3 metreydi. Ekiplerin çalışmaları neticesinde 2 katına çıkan genişletmeler yapılıyor. Hemen arkasından da asfaltlama işlemi yapılacak” dedi.

Bölgede tarım ve hayvancılığın yaygın olduğunu, canlı hayvan ve tarımsal ürün taşımacılığı yaparken söz konusu yolun çok önemli sıkıntılara sebep olduğunu vurgulayan Uzunbağ, “Bu yol 6 kilometre uzunluğunda. 3.5 kilometresini şu anda yapıyoruz. Çok kısa sürede hem genişletmesi hem de asfaltlaması bitecek. Bu yolda çok ciddi oranda canlı hayvan ve tarımsal ürün taşımacılığı var. Yapılan çalışmayla canlı hayvan taşımacılığı yapan hayvan üreticilerimiz hayvanlarını daha kolay nakledebilecek. Tarımsal ürünler de bozulmadan, eriyip, çürümeden satıcılara ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kepez-Santral Mahallesine 60 milyonluk pazaryeriÖnceki Haber

Kepez-Santral Mahallesine 60 milyonluk p...

Kaf-Kaf, liderliğini sürdürüyorSonraki Haber

Kaf-Kaf, liderliğini sürdürüyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar