28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Mersinde öğrencilere ağız ve diş sağlının önemi anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinde öğrencilere ağız ve diş sağlının önemi anlatıldı
Abone ol
MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MESKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI ÇERÇEVESİNDE ANAOKULU, İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE, SU TASARRUFU İLE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ VERDİ.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası çerçevesinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, su tasarrufu ile ağız ve diş sağlığı eğitimleri verdi.


MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda devam ettiği su tasarrufu eğitimlerinin yanı sıra, ağız ve diş sağlığı hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Eğitimlerde öğrencilere suyun önemi ve su tasarrufu konusunda detaylı sunum gerçekleştirildi. Sunumla birlikte ağız ve diş sağlığı, doğru diş fırçalama konularının önemi öğrencilere anlatıldı.


Öğrencilere izletilen eğlenceli ve yararlı animasyon videosu ile hemen ardından yapılan soru-cevap bölümünde ise bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı. Eğitimin ardından diş fırçası hediye edilen öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı.


MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde 13 ilçede gerçekleştirdiğimiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu yatırımlarına ara vermeden devam ediyoruz. Kentimizin altyapı ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sunmanın yanı sıra, sosyal faaliyetlerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu çerçevede öğrencilere verdiğimiz su tasarrufu eğitimleri sayesinde, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla öğrencilere, tasarrufun yanında hijyen ve ağız sağlığı konusunda bilgiler vererek, geleceğin büyüklerini bilinçlendirmeye katkı sunuyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKUT Eskişehir ekibi Düzceye gittiÖnceki Haber

AKUT Eskişehir ekibi Düzceye gitti

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Öz: Bankalarda bulunan mevduat ile Kırşehirde bin fabrika yapılırSonraki Haber

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Öz: Bankala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar