
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Ziyarette, son 5 yılda yapılan çalışmalar ve önümüzdeki 5 yıla dair planlar ele alındı.
Başkan Seçer, "Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim" projesinin çok önemli olduğunu ve birçok belediyenin örnek alması gerektiğini söyledi.
Projenin ilk 2 yılında 300 işletmeye 7 bin 500 baş damızlık koyun keçi dağıtıldığını ve bunun bölgedeki hayvancılık popülasyonuna önemli katkı sağladığını belirtti.
Seçer, "Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız.
Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun" dedi.
Başkan Seçer, önümüzdeki 5 yılda Tarımsal İnovasyon Merkezi'ni kuracaklarını da açıkladı.
Merkezin içerisinde eğitim verilebilecek, kompost gübre üretilebilecek, sera kurulabilecek ve fide-fidan üretim alanı bulunacak.
Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ise 5 yıl boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını kaydederek,
"Ülkemizin kalkınması için üretime destek verilmesi lazım. Belediyecilikte, çöp toplamak ve park yapmanın dışında üretime destek olunursa,
ülkenin katma değeri açısından daha yüksek getirisi olacaktır" diye konuştu.
Ziyaret, Başkan Seçer'e anı hediyesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Yazın