17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.3005
EURO35.0471
ALTIN2473.5

Menarini Türkiye Global Atamalara Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Menarini Türkiye Global Atamalara Devam Ediyor
Abone ol
Menarini Türkiye Satınalma Direktörü Zahide Yenihayat, Global Satınalma Departmanına “İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü” ve “Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü” olarak atandı

Menarini Türkiye Satınalma Direktörü Zahide Yenihayat, Global Satınalma Departmanına “İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü” ve “Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü” olarak atandı

Dünyanın önde gelen ilaç firmalarından biri olan Menarini, Türkiye’den global atamalara devam ediyor.

İlaç sektöründe 35 yıla yakın güçlü bir tecrübeye sahip olan Zahide Yenihayat, Global Satınalma Organizasyonuna “İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü” olarak atandı.

Zahide Yenihayat yeni görevinin yanı sıra vekaleten “Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü” rolünü de üstlenecek.

İlaç sektörü kariyerine 1989 yılında adım atan ve yıllar içerisinde geniş deneyimler elde eden Yenihayat, güçlü satınalma ekipleri oluşturma, dijital dönüşümü destekleme, kaynak bulma stratejisi geliştirme konularında yüksek bir deneyime sahiptir.

Dijital projelerin uygulanması da dahil olmak üzere satınalma süreçlerinin optimize edilmesi alanlarında başarılı çalışmalar yapmıştır.

Yenihayat, aynı zamanda ekip liderliği, değişim yönetimi, proje yönetimi, lojistik stratejiler geliştirme, kategori yönetimi, sözleşme yaşam döngüsü yönetimi, paydaş iletişimi, müzakere, tedarik zinciri süreçleri ve ithalat süreçleri gibi çeşitli alanlarda uzmanlığa sahiptir.

Tüm bu bilgi birikimi ve deneyimi ile Yenihayat; başarılı kariyerine “İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü” ve vekaleten “Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü” olarak devam edecek.

Zahide Yenihayat, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İngilizce İktisat bölümünden mezun olmuştur.

Menarini Türkiye Direkt Materyaller Satınalma Müdürü Özlem Önal Üzel, Global Satınalma Departmanına Ambalaj Malzemelerinden Sorumlu “Global Kategori Müdürü” olarak atandı

Menarini Türkiye'de Satınalma Müdürü olarak, farmasötik ve parafarmasötik formlarda kullanılan direkt malzemelerin kalite, maliyet ve tedarik standartlarını sağlayarak satın alma faaliyetlerine liderlik eden Özlem Önal Üzel, başarılı kariyerine, Menarini Global Satınalma Departmanında Ambalaj Malzemelerinden sorumlu “Global Kategori Müdürü” olarak devam edecek.

Üzel, yeni görevinin yanı sıra Türkiye Direkt Materyaller Satınalma Müdürü görevine de vekaleten devam edecek.

İlaç endüstrisinde 15 yılı aşkın tecrübesiyle, API kaynak bulma alanında, doğrudan malzeme tedariğinde ve proje yönetiminde güçlü bir uzmanlığın yanı sıra sektör trendleri, küresel satın alma durumu ve API için düzenleyici gereklilikler hakkında derin bir bilgi birikimine sahip olan Üzel, ayrıca kurumsal düzeyde tüm SAP ve JD EDWARDS projelerinde yol gösterici rol üstlendi.

Gazi Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun olan Özlem Önal Üzel aynı üniversitede Kimya Mühendisliği yüksek lisansını 2005 yılında almış olup 2021 yılında da Galatasaray Üniversitesi’nde MBA yapmıştır.

MENARINI TÜRKİYE HAKKINDA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydında arazi yangını korkuttuÖnceki Haber

Aydında arazi yangını korkuttu

Başkan Soykan: “Birlikte çalışarak Akyazıya değer katacağız”Sonraki Haber

Başkan Soykan: “Birlikte çalışarak Akyaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar