21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2188
EURO34.9851
ALTIN2500.1

Kuzey Irak'ta hain saldırı: 6 asker şehit, 1 asker yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuzey Irak'ta hain saldırı: 6 asker şehit, 1 asker yaralı
Abone ol
Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Pençe Harekat bölgesinin en batısındaki Hakurk sektörünün uç bölgesinde bir tepede konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, kalabalık bir terörist grubu tarafından sızma girişiminde bulunuldu.

Girişimin ardından teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlarda, belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlendi. İlk belirlemelere göre, 7 terörist öldürüldü.

Bölgenin haftalardır kar altında olduğunu ve saldırı sırasında kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin bir kaç metreye indiğini belirten askeri kaynaklar, teröristlerin bu durumu fırsat bilerek saldırıyı gerçekleştirdiğini değerlendirdi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye birlik sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; “Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacılar Erciyesspor, lideri konuk edecekÖnceki Haber

Hacılar Erciyesspor, lideri konuk edecek

50 yıldır soyadının hakkını veriyorSonraki Haber

50 yıldır soyadının hakkını veriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar