160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kütahyada Ulusal Orman Envanteri çalışmaları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahyada Ulusal Orman Envanteri çalışmaları başladı
Abone ol
Kütahya’da Ulusal Orman Envanteri çalışmaları Başladı

’Ulusal Orman Envanteri’ çerçevesinde, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarına düşen 162 gözlem noktasında ölçüm ve numune alma çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Orman kaynaklarının ülke genelindeki mevcut durumunu ortaya koymak ve izlemek maksadıyla sürekli bilgi toplamak, orman kaynaklarından faydalanmayı ulusal düzeyde planlamak ve bu maksatla uzun vadeli stratejiler geliştirmek için oldukça önemli olan Ulusal Orman Envanteri çalışmaları çerçevesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm İşletme Müdürlüklerinde arazi çalışmaları sürdürülüyor.

Ulusal Orman Envanteri gözlem alanlarında yapılan çalışmalarda genel bilgiler, toprak özelliklerine ait bilgiler, biyolojik çeşitliliğin tespitine yönelik ölçme, gözlem ve incelemeler, orman zarar ve hastalıklarının tespitine yönelik ölçme, gözlem ve incelemeler, ağaç serveti, artım ve canlı kütleyi tespit amacıyla yapılacak ölçme, gözlem ve incelemeler ile ölü odun (dikili ve devrik ölü ağaçlar, gövde ve dal parçaları) ve ölü örtü tespitine ilişkin ölçme, gözlem ve tespitler yapılarak, çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbulda motosiklet sürücülerine yönelik asayiş uygulaması gerçekleştirildiÖnceki Haber

İstanbulda motosiklet sürücülerine yönel...

Maltepe Bağdat Caddesi Kavşağı üzerinde yapılan çalışmalara vatandaşlar tepki gösterdiSonraki Haber

Maltepe Bağdat Caddesi Kavşağı üzerinde...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar