13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kütahyada Abdal Âşıkların Destan Anlatılarında Mekân ve Zaman Tasavvuru semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahyada Abdal Âşıkların Destan Anlatılarında Mekân ve Zaman Tasavvuru semineri
Abone ol
Evrim Koç

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde, "Abdal Âşıkların Destan Anlatılarında Mekân ve Zaman Tasavvuru" başlıklı seminer düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen seminer, Dr. Öğr. Üyesi Evrim Koç’un yürütmekte olduğu "Müzik Üzerinden Mekân ve Kültür Okumaları" dersi kapsamında hayata geçirildi. Programa üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Evrim Koç, etkinliğin ders kapsamında planlandığını belirterek, müzik aracılığıyla mekân ve kültür okumalarının farklı disiplinleri bir araya getiren zengin bir bakış açısı sunduğunu ifade etti. Koç, özellikle geleneksel anlatıların mimarlık ve kültürel çalışmalar açısından önemli veriler barındırdığını vurguladı.

Etkinliğe çevrim içi olarak katılan Prof. Dr. Cenk Güray ise abdal âşıklarının destan anlatıları üzerinden mekân ve zaman kavramlarını ele aldı. Güray, bu anlatıların Anadolu’nun kültürel belleğini yansıtan önemli unsurlar içerdiğine dikkat çekerek, destanlarda geçen mekânların yalnızca fiziksel alanlar olmadığını, aynı zamanda toplumsal hafızayı ve kimlik inşasını şekillendiren güçlü semboller olduğunu dile getirdi.

Zaman kavramının da bu anlatılarda lineer bir akıştan ziyade döngüsel ve katmanlı bir yapıda ele alındığını belirten Güray, anlatıların geçmiş, şimdi ve gelecek arasında kurduğu bağa vurgu yaptı. Seminer boyunca abdal âşıklarının destanlarından örnekler üzerinden mekânsal ve zamansal kurgular detaylı biçimde incelenirken, müziğin bu anlatıları taşıyan ve kuşaktan kuşağa aktaran temel unsur olduğu ifade edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahyada Okuyorum Yazıyorum: Safahat Okumaları projesi il finali yapıldı Önceki Haber

Kütahyada Okuyorum Yazıyorum: Safahat Ok...

21 bin TL ceza yedi, gülerek poz verdi Sonraki Haber

21 bin TL ceza yedi, gülerek poz verdi

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar