18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5007
EURO34.7617
ALTIN2487.1

Kütahya OBM orman yangınları ile mücadelede askeri birliklere eğitim veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya OBM orman yangınları ile mücadelede askeri birliklere eğitim veriyor
Abone ol
KÜTAHYA OBM ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE ASKERİ BİRLİKLERE EĞİTİM VERİYOR

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile mücadelede askeri birliklerin eğitimleri gerçekleştiriliyor.


2023 yılında ihtiyaç duyulması halinde Askeri Birliklerden daha etkin ve daha fazla faydalanabilmek amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimler, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A. Başar Kavcin tarafından verildi.


2023 yılı orman yangınları açısından riskli döneme girmeden önce görevlendirilecek askeri personele yönelik olarak Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı işbirliğinde düzenlenen eğitimde "Bitki Örtüsü ve Orman Yangınları Müdahale” konuları aktarıldı.


Hava Er Eğitim Komutanlığında verilen eğitimde, orman yangınları temel bilgiler, yangına müdahale yöntemleri, kişisel koruyucu donanımlar, kullanılan araç-gereç-ekipman, iş güvenliği başta olmak üzere orman yangınlarıyla mücadele konuları teorik ve uygulamalı olarak işlendi.


Orman yangınlarıyla mücadelede askeri birliklerin eğitimi çerçevesinde bir diğer organizasyon Kütahya İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirildi. Jandarma personellerine verilen "Orman Yangınlarına Müdahale” eğitiminde, orman yangınları hakkında temel bilgiler, yangına müdahale yöntemleri, kişisel koruyucu donanımlar, kullanılan araç-gereç-ekipman, iş güvenliği, orman yangınlarının nedenleri, faillerinin tespiti, suç takibi, orman yangını alanının güvenliği başta olmak üzere orman yangınlarıyla mücadele konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler ile 2023 yılında meydana gelebilecek orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında Askeri Birliklerden daha etkin ve daha fazla faydalanılabilmesinin hedeflendiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahya Borsa İstanbul MTALde Otizm Farkındalık Günü etkinlikleriÖnceki Haber

Kütahya Borsa İstanbul MTALde Otizm Fark...

Ordu Şehir Hastanesi yükseliyorSonraki Haber

Ordu Şehir Hastanesi yükseliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar