160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kreşinde büyüdüğü kadın, Aile Kültür Sanat Merkezinde kursiyer oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kreşinde büyüdüğü kadın, Aile Kültür Sanat Merkezinde kursiyer oldu
Abone ol
BAĞCILAR’DA ANNESİNİN EĞİTİM GÖRDÜĞÜ BAĞCILAR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NİN KREŞİNDE BÜYÜYEN FATMA BAŞÇI, 16 YAŞINA GİRER GİRMEZ AYNI KURUMDA KURSİYER OLDU. BİR ZAMANLAR ANNESİNİN ELİNİ TUTARAK GELDİĞİ TESİSTE ŞİMDİ KURSLARA KATILAN BAŞÇI, “BURASI BENİM EVİM GİBİ OLDU. KENDİMİ BURANIN BİR PARÇASI OLARAK HİSSEDİYORUM. ÇOK GÜZEL BİR DUYGU” DEDİ.

Bağcılar’da annesinin eğitim gördüğü Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin kreşinde büyüyen Fatma Başçı, 16 yaşına girer girmez aynı kurumda kursiyer oldu. Bir zamanlar annesinin elini tutarak geldiği tesiste şimdi kurslara katılan Başçı, “Burası benim evim gibi oldu. Kendimi buranın bir parçası olarak hissediyorum. Çok güzel bir duygu” dedi.


Bağcılar’da yaşayan kadınların istek ve ihtiyaçlarına göre eğitim hizmeti sunan Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Zeynep Başçı (45) ile kızı Fatma Başçı (16) için özel bir anlam taşıyor. 2011 yılında Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’yle tanıştığını söyleyen Zeynep Başçı, bugüne kadar gelen hikayesini şöyle anlattı: “Anaokulu eğitmenliği kursuna başlamıştım. Fatma o zaman 5 yaşındaydı. Çok küçüktü onu kreşe bırakıp ben derse giriyordum. Dersteyken aklım onda kalmıyordu. Bu çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Anaokulu eğitmenliğinden sonra nikah şekeri, ardından filografi olmak üzere birçok kursa katıldım. Birçok sertifika aldım. Yaptığım el işi ürünleri satarak para da kazandım. Bu süreçte de kızım kreşte büyüdü ve şimdi benimle birlikte atölyelerde eğitimlere katılıyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Sanatla uğraşması, bir şeyler üretmesi beni çok mutlu ediyor”.


Burası benim evim gibi oldu


Çocukluk döneminin Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde geçtiğini söyleyen Fatma Başçı da, “Annemin elinden tutup buraya geliyordum. O derse gidince ben arkadaşlarla zaman geçiriyordum. Ondan ayrılmak zor geliyordu ama hocalarımız bizimle çok ilgileniyorlardı. Hayalim hep büyüyüp burada kurs almaktı. 16 yaşına girer girmez kayıt yaptırdım ve kursiyer oldum. Yaşım tutmadığı için uzaktan izlediği ablalarla birlikte şimdi sınıf arkadaşı oldum. Buranın en küçüğü benim ama büyüklerim beni dışlamıyorlar. Burası benim evim gibi oldu. Kendimi buranın bir parçası olarak hissediyorum. Çok güzel bir duygu” diye konuştu.


Yağlı boya, pastel ve sulu boya resimler yapan Fatma ileride animasyon oyun tasarımı, çizgi film tasarımı alanında çalışmak istiyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trabzonda heyelan anı kameraya böyle yansıdıÖnceki Haber

Trabzonda heyelan anı kameraya böyle yan...

Bucaspor, play-off için son sınavındaSonraki Haber

Bucaspor, play-off için son sınavında

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar