03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Köy köy gezen kuaför kız çocuklarının saçını ücretsiz kesiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy köy gezen kuaför kız çocuklarının saçını ücretsiz kesiyor
Abone ol
Köy Köy Gezerek Kız çocuklarının Saçlarını ücretsiz Kesen Ismail Kızıl, ‘köyde Güzellik Var’ Projesiyle Kız çocuklarına özgüven Kazandırmayı Hedeflediğini Belirterek, Proje Türkiye Genelinde Yaygınlaştırmak Istediğini Aktardı.

Köy köy gezerek kız çocuklarının saçlarını ücretsiz kesen İsmail Kızıl, yürüttüğü sosyal sorumluluk projesiyle kız çocuklarına özgüven kazandırmayı hedeflediğini ve projesini Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istediğini söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır kadın kuaförlüğü yapan İsmail Kızıl, başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle köy köy gezerek daha önce kuaför deneyimi yaşamamış kız çocuklarının saçlarını ücretsiz kesiyor. ‘Köyde güzellik var’ sloganıyla yürüttüğü projeyle kız çocuklarının özgüven kazanmasını amaçlayan Kızıl, gelecek desteklerle birlikte projeyi Türkiye geneline yaymayı hedeflediklerini kaydetti.

"Çocuklarımızın aynaya bakıp, kendilerini güzel hissetmeleri için bu projeyi yapıyoruz"

Kız çocuklarının özgüven kazanmaları için köyleri gezerek ücretsiz saç kesimi yaptığını ifade eden Kızıl, "Bu projeyi başlatalı üç ay sonra tam bir sene olacak. İlk etapta Yozgat’tan başladık. İmkanlarımız doğrultusunda yakın yerlere gidebiliyoruz ve oralardaki kız çocuklarımızın ücretsiz saçlarını kesiyoruz. Kız çocuklarımızın özgüvenlerini kazanmaları için böyle bir proje başlattık. Genelde erkek çocuklarımızın köyde imkansızlıktan dolayı saçlarını babaları veya anneleri kesiyor. Biz de çocuklarımız özgüvenlerini kazansın diyerekten onlar için köylere gidiyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 13 tane köye giderek, 74 tane çocuğumuza ulaştık ve çocuklardan hiçbir ücret talep etmedik. Kız çocuklarımızın özgüvenlerini kazanarak, artık ’Saçımı anne sen kesme, beni kuaföre götür’ diyebilmesi için onların yanındayız. Çocuklarımızın aynaya bakıp, kendilerini güzel hissetmeleri için bu projeyi yapıyoruz" dedi.

"Kuaför arkadaşlarım da projeyi her ilde yapılması için geliştirebilirler"

Maddi imkanları nedeniyle şimdilik yakın köylere gidebildiğini aktaran Kızıl, "Daha uzak yerlere de tabii ki gitmek isteriz ancak maddi gücümüz buralara yetiyor. İnsanlar, sosyal medya hesabımızı takip ederlerse daha çok güçleniriz ve daha fazla çocuğa ulaşırız. Hem çocuklarımız çok mutlu olmuş olur hem de hedefimize ulaşmış oluruz. Kuaför arkadaşlarımın da bu konularda duyarlı olmaları halinde projeyi büyüterek her ilde yapılması için geliştirebilirler. Umarım başlattığımız proje hedefleri doğrultusunda devam eder" diye konuştu.

"Kızımın saçları harika oldu"

İsmail Kızıl’ın yürüttüğü projenin Türkiye genelindeki tüm kız çocuklarına ulaşmasını istediklerini belirten Merve Şimşek, "Kızım Rüya’yla birlikte İsmail Bey’in bu güzel etkinliğine biz de katıldık. Kızımın saçları harika oldu, sağ olsunlar. İnşallah tüm Türkiye, İsmail Bey’in bu güzel etkinliğinden faydalanır. Her yere gitmesini dileriz" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dicle Elektrik gönüllülerinden öğrencilere umut olan destek Önceki Haber

Dicle Elektrik gönüllülerinden öğrencile...

Avcılarda tokatla başlayan tartışma cinayetle bitti: 1i kadın 3 şüpheli gözaltına alındı Sonraki Haber

Avcılarda tokatla başlayan tartışma cina...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar