160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Koruma alanlarının dışına çıkılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koruma alanlarının dışına çıkılmalı
Abone ol
Düzce üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, "korunan Alanlardaki Ziyaretçi Baskıları-cennet Gibi Doğa Cehennem Gibi Sonuçlar" Başlıklı Sunumunda; Türkiye’de Korunan Alanlar, Koruma Alanlarında Zonlama, Erozyon Ve Toprak Kayıpları, Istilacı Türler Ve Korunan Alanların Planlanması Ve Korunma Yöntemleri Gibi Konulara Değindi.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından, Bağ, Bahçe, Çiçek Konferansları-XIV kapsamında düzenlenen "Korunan Alanlardaki Ziyaretçi Baskıları-Cennet Gibi Doğa Cehennem Gibi Sonuçlar" başlıklı konferans, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Müzesi ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

"Yaşadığımız Çevredeki Biyolojik Çeşitliliği Keşfet: Biyolojik Çeşitliliğin Farkında mıyız?" temalı programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile birçok projede birlikte çalıştıklarını ifade ederek, ekip olarak yaptıkları bilimsel projelerde, doğanın artık alarm verdiğini dile getirdi.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise yaptığı konuşmada, uzun bir planlama ve çalışmaların ardından kurdukları Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde, bu tür etkinlikleri düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Necmi Aksoy ile Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu başta olmak üzere büyük bir özveriyle Botanik Bahçesi’nin kurulumunda emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. İlhan Genç, verimli bir program olmasını temenni etti.

Programın davetli konuşmacısı Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, "Korunan Alanlardaki Ziyaretçi Baskıları-Cennet Gibi Doğa Cehennem Gibi Sonuçlar" başlıklı sunumunda; Türkiye’de korunan alanlar, koruma alanlarında zonlama, erozyon ve toprak kayıpları, istilacı türler ve korunan alanların planlanması ve korunma yöntemleri gibi konulara değindi.

Konuyla ilgili önemli bilgi ve tespitler paylaşan Müderrisoğlu, "Tabiat parkı, milli parklar, doğa koruma alanları ve tabiat anıtlarının bir koruma planı var. Ancak bilinçli olmayan kişiler tarafından bu alanlara maalesef zarar verilmektedir. Bitki örtüsü değişmekte ve buralarda toprak kaybı ve erozyon sonucunda istilacı türler koruma alanlarını istila etmektedir. Koruma alanlarında planlanan alanların dışına çıkılmamalı, ses, gürültü, ateş ve ışık yakmamaya dikkat etmelidir. Planlama yapılırken insanlar için değil, o alandaki yaban hayatına göre planlama yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cip ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı Önceki Haber

Cip ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3...

Kuşadası açıklarında 14 düzensiz göçmen yakalandı Sonraki Haber

Kuşadası açıklarında 14 düzensiz göçmen...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar