28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Korkut Ata Üniversitesi'nde Habercilik ve yeni yönelimler paneli düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkut Ata Üniversitesi'nde Habercilik ve yeni yönelimler paneli düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de, “Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler” başlıklı panel Üniversitenin Rektörlük Büyük Salonda yerel medya temsilcilerinin yoğun katılımıyla başladı. 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de, “Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler” başlıklı panel Üniversitenin Rektörlük Büyük Salonda yerel medya temsilcilerinin yoğun katılımıyla başladı. 

Panelin açılışını OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

Tüm konuklara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan OKÜ Rektörü  Prof. Dr. Turgay Uzun, “Dördüncü güç olan medya günümüzde dördüncü güç olmaktan çıkıp kapitalizmin gelişmesi ile birlikte tekeller, monopoller siyasal anlamdaki güçler daha özgürlükçü ve iktidarların dışında yer alan beşinci güç haline geldi.



Sosyal medya ve internet medyası dediğimiz güç ortaya çıktı. Bu daha güçlü bir biçimde tüm toplumları etkilemeye başladı. Tabiki  bu şekilde olduğunda bir takım sorunlar beraberinde geliyor. Bu panelde bu sorunlar aydınlığa kavuşacak diye düşünüyorum." dedi.  
"Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler" panelinin 1. oturumu, Dijitalleşme, Gazetecilik ve Yerel Basın başlıklarıyla gerçekleşti.

Panelde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadiye Deniz, ‘Dijital Gazetecilik ve Unutulma Hakkı’, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikail Batu, ‘Sosyal Medya ve Metaverse’, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Petek Durgeç, “Türkiye’de ve Dünyada Yerel Basın”, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Simge Deniz Demirel ise “Habercilikte Yeni Yaklaşımlar” başlıklı sunum yaptı. 



“Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler” panelinin birinci oturumunun sonunda Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve Önder Gazeteciler Cemiyeti Başkanı adına Mehmet Aksoy tarafından değerlendirme oturumu gerçekleştirildi.

"Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler" başlıklı panelimiz 3 Haziran 2022 tarihinde 09.00-11.30 saatleri arasında Habercilik Üzerine Uygulamalar,  13.00-16.00 saatleri arasında ise Sosyal Medya-Farklı Gazetecilik Uygulamaları başlıklı oturumlar ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van Gastronomi Festivali sona erdiÖnceki Haber

Van Gastronomi Festivali sona erdi

Zonguldak Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyorSonraki Haber

Zonguldak Hacı adayları kutsal yolculuğa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar