160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Korkmaz, Meski Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkmaz, Meski Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Kanal 33’te Ahmet Özdemir ile Gündem programına katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Kanal 33’te Ahmet Özdemir ile Gündem programına katıldı.

İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi SCADA’da gerçekleşen programa konuk olan Korkmaz, MESKİ'nin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

25 Aralık 2020’de açıkladığı 41 proje hakkında güncel bilgiler paylaşan Korkmaz, bu projelerden 38'inin devreye alındığını ve Anamur Otluca'nın İller Bankası yatırım programında olduğunu belirtti.

Ayrıca, 2 kanalizasyon projesinin tahsis ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Genel Müdür Korkmaz, altyapı yatırımlarının yanı sıra teknoloji kullanımının önemine vurgu yaparak, MESKİ'nin rekabet açısından vatandaş memnuniyetini ön planda tuttuğunu belirtti.

Kayıp-kaçakla mücadele konusuna özel bir vurgu yapan Korkmaz, bu alanda teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak sızıntı sayısını önemli ölçüde azalttıklarını açıkladı.

Gece dinleme cihazlarıyla yapılan 11,701 sızıntı tespiti ile arızaların %46 oranında azaldığını söyledi. Ayrıca, uzaktan okumalı sayaçlarla ilgili çalışmalara da değindi.

Korkmaz, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) FRIT paketinden bahsederek, Mezitli ilçesinin içme suyu altyapısının değişeceğini, Tömük ve Arpaçbahşiş kanalizasyon sorununa yönelik projenin devam ettiğini ve Akdeniz ilçesinin bazı mahallelerini kapsayan kanalizasyon projesinin olduğunu açıkladı.

Ayrıca, 9 projeye 70.7 milyon euroluk bir kredi çıktığını ve bu projelerin devam ettiğini ifade etti.

Deprem sonrasında Mersin'e yerleşen 300-400 bin civarında depremzede hakkında bilgi veren Korkmaz, uzun vadeli kredi veya hibe ihtiyacına işaret ederek, 9 projeye 70.7 milyon euroluk bir kredi çıktığını açıkladı.

Ayrıca, Pamukluk Barajı projesi, Anamur Otluca ve Gülnar İçme Suyu projelerinin durumlarına değindi.

Korkmaz, enerji giderlerinin arttığına dikkat çekerek, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik çalışmaları anlattı.

2020'de tamamlanan 3 tesisin ardından 15 megawata yakın yatırımın beklediğini belirtti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaçak tütün operasyonunda çok miktarda malzeme ele geçirildiÖnceki Haber

Kaçak tütün operasyonunda çok miktarda m...

Gaziantepte 2 ton kaçak tütün ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantepte 2 ton kaçak tütün ele geçiri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar