160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Konyanın tarihi pazarlarında bayram hareketliliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konyanın tarihi pazarlarında bayram hareketliliği
Abone ol
RAMAZAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA KONYA’NIN TARİHİ BEDESTEN ÇARŞISI VE KADINLAR PAZARI’NDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’nda bayram hareketliliği yaşanıyor.


Ramazan Bayramı yaklaşırken, çarşı pazarda da hareketlilik arttı. Bayram öncesi alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar, Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’nda yoğunluk oluşturdu. Alışverişe gelen vatandaşlar şeker ve bayramlıklarını almaya başladı. Esnaflar da pandemi süresince yaşanan durgunluktan sonra bu yılki bayramdan umutlu.


Alışverişe çıkan Fatih Mehmet Tokdemir, çok güzel bir bayram öncesi yaşandığını belirterek, “Ramazan Bayramına kavuşmanın mağfiretini, bereketini, güzelliğini yaşayacağız inşallah. Çarşı, pazar neşeli, şenlikli. Herkes alış verişinden razı. Alan da razı, satan da razı. Herkes bütçesine göre bir şekilde alıyor. Anneme saksılık çiçek aldım. Konya’mızın meşhur peynirlerini aldım. Nostaljik, çocukluğumuzun şekerlerini aldım. Her şey çok güzel elhamdülillah” dedi.


Ahmet Gönen de, “Bayram alışverişi çok güzel geçiyor. Torunlara, misafirlere şeker aldık. Fiyatlar normal ama pahalı olanlar da var” ifadelerini kullandı.


Tarihi Bedesten Çarşısı esnaflarından Hüseyin Kula ise, “Bayram alış verişleri başladı. Biz 1 hafta, 10 gündür şeker satıyoruz. Azar azar gidiyor, vatandaş alıyor. Bu sene patlak verecek çünkü vatandaşlar 4 kez bayram yapamadı, özledi” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayserispor Antalyaya bileniyorÖnceki Haber

Kayserispor Antalyaya bileniyor

Kamyon kasasından düşen çocuk ağır yaralandıSonraki Haber

Kamyon kasasından düşen çocuk ağır yaral...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar