160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Konya Büyükşehir Belediyesinin kahraman itfaiyecileri hayatlarını riske atıp güvercinleri kurtardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya Büyükşehir Belediyesinin kahraman itfaiyecileri hayatlarını riske atıp güvercinleri kurtardı
Abone ol
ENKAZIN ÇEVRESİNDE UÇAN GÜVERCİNİN YUVASINI TERK ETMEDİĞİNİ FARK EDEN EKİPLER, ÇALIŞMALARI BU YÖNE ÇEVİRDİ. RİSK ALARAK ENKAZ YIĞINLARININ ARASINA GİREN EKİPLER, MOLOZLARIN ARASINDA GÜVERCİN YUVASI BULDU.

Depremin en ağır şekilde hissedildiği ve büyük yıkıma sebep olduğu Hatay’da çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yarısı yıkılan bir binanın tepesinde uçan ve yuvasını terk etmeyen güvercini takip etti. Risk alarak enkaz yığının arasına giren ekipler, yuvayı bularak güvercinleri kurtardı.


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Hatay’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Depremin ilk gününden bu yana bölgede bulunan Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, geceli gündüzlü ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Arama-kurtarma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı bölgede enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Ekipler, bölgede kalan canlıya ulaşma umuduyla büyük bir hassasiyet içinde mesailerine devam ediyor.



Güvercin, enkaz altında kalan yuvasını terk etmedi


İlk günden bu yana yüzlerce canı enkaz altından çıkarmayı başaran Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, enkaz bölgesinde son bir umutla mesaisini sürdürüyor. Ekipler, enkaz kaldırma işlemi sırasında ilginç bir manzarayla karşılaştı. Çalışmalar sırasında enkazın tepesinde uçan güvercine dikkat kesilen ekipler, yaptıkları araştırma sonucunda karşılaştıkları manzaraya şaşırdı. Enkazın çevresinde uçan güvercinin yuvasını terk etmediğini fark eden ekipler, çalışmaları bu yöne çevirdi. Risk alarak enkaz yığınlarının arasına giren ekipler, molozların arasında güvercin yuvası buldu. Hassas bir şekilde yuvanın üstüne düşen beton bloğu kaldıran ekipler, ölmüş halde güvercin yavruları ve ısrarla uçan güvercinin eşini enkazın arasından çıkarmayı başardı. Ekipler, çıkardıkları güvercinleri sahibine teslim etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzede aileleri karşılayan askeri personel gözyaşlarını tutamadıÖnceki Haber

Depremzede aileleri karşılayan askeri pe...

Kahramanmaraşta 117 aileye yuva olacak konteyner kentte çalışmalar sürüyorSonraki Haber

Kahramanmaraşta 117 aileye yuva olacak k...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar